Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posao, oglas

  HIT oglas, NIJE ŠALA: Traži se normalna osoba koja zna od 12-15 slova, plata do 99.999 RSD

  Na sajtovima za zapošljavanje možemo da nađemo različite poslove koji svojim sadržajem privlače pažnju ljudi. Jedan oglas od mnogobrojnih na sajtu Jooble posebno se izdvojio po zahtevima poslodavca iz Zemuna. Kako navodi, bitno mu je da budući zaposleni na poziciji Pomoćnik pomoćnikovoga pomoćnika kuvara bude normalna osoba, koja poznaje srpsko pismo delimično od 12 do 15 slova, i ne mora da zna koliko je „2 + 2“.

  Budući da oglas zvuči kao šala, poslodavac je na kraju napomenuo da ga svi shvate ozbiljno i ponudio je platu od 50.000 do 99.999 dinara za puno radno vreme.

  U oglasu stoje istaknuti zahtevi, uslovi rada, kao i dužnosti radnika. Očekivanja poslodavca od novozaposlenog deluju veoma skromno. Sudeći po njima, osnovno obrazovanje, kao i poznavanje tehnologije uopšte nisu potrebni. Ono što je takođe primetno je da je tekst pisao neko kome pravopis nije jača strana.

  Oglas za posao

  Oglas za posao (Screenshot Jooble)

  ,,Da bude normalna osoba. Ako kojim slučajem ima psihičkih problema, bilo bi poželjno da poseduje dokumentaciju o istoriji bolesti. Poželjno je da osoba zna sabirati do 4(2+2), ali nije neophodno. Vozačku dozvolu ne treba posedovati. Dovoljno je da se zna vratiti kući bez pomoći druge osobe u prečniku 3 km od posla. Mobilni telefon na tač nije nužan, može i na dugmiće, samo da su svi dugmići u funkciji. Od poznavanja jezika dovoljan je prvi nivo srpskog i pismo da poznaje delimično, 12-15 slova dovoljno bilo ćirilicnog ili latiničnog pisma“, piše na početku oglasa, koji možete da vidite OVDE.

  U nastavku poslodavac navodi uslove rada koji se odnose prostoriju u kojoj će osoba obavljati svoj posao.

  ,,Uslovi rada su takvi da objekat ne prokišnjava tako da celo vreme osoba boravi u suvome. Kod velikih grmljavina objekat poseduje gromobransku traku koja ujedno štiti od udara groma. Sva stolarija dobro dihtuje i ujedno čuva zaposlene od promaje. Protivpožarni izlaz postoji, kao i protivpožarni aparati moderne generacije. Objekat je izrađen od vrlo čvrstoga materijala tako da u slučaju velikoga zemljotresa moze izdržati 7 po Rihterovoj ili 9 po Merkalijevoj skali“, dodao je.

  Dužnosti su u istom maniru kao i zahtevi i uslovi rada.

  ,,Da na vreme dođe na adresu gde se objekat nalazi. Smena koja traje 8h da se vremenski ispoštuje i da se kojim slučajem ne ostane duže 1 ili 2 minuta. Da za vreme boravka na poslu kojim slučajem ne ugasi TV ili muziku i istu da ne pušta glasno“, napomenuo je na kraju.

  Da li ste vi shvatili ovaj oglas ozbiljno i da li biste se prijavili?

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels, Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE