Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posao, benefit

  5 novih radnih BENEFITA koji nas očekuju u budućnosti

  Radna snaga budućnosti biće sastavljena od mešavine zaposlenih svih generacija, jer ljudi žive i rade duže, predviđaju ekonomisti.

  Kao rezultat ovoga prognozira se da kompanije koje se takmiče za ove zaposlene ponude više benefita prilagođenih potrebama u različitim fazama života.

  Do sada smo imali prilike da se susretnemo sa različitim vrstama benefita koje kompanije nude kako bi privukle nove zaposlene. Poput boravka za decu, kraće radne nedelje, termina u teretanama i spa centrima. U budućnosti, izgleda, to neće biti dovoljno.

  Evo kratkog pregleda na benefite koje možemo očekivati u budućnosti:

  1. Još fleksibilnije vreme i mesto rada

  Mogućnost za rad u inostranstvu i još više dana odmora će se povećati, predviđaju menadžeri podstaknuti stavom milenijalaca i generacije Z, koji tvrde da su putovanja i životna iskustva ključ njihove sreće.

  „Globalno razmišljanje, empatija i poštovanje različitih kultura se postiže slanjem zaposlenih na različita mesta“, tvrdi strateg Dženifer Mos.

  Za one koji žele da putuju, a da pritom ne rade, godišnji odmori će postati sve duži, smatraju stručnjaci. Za manje vremena zaradiće se više novca.

  Benefiti, posao, radna snaga (Freepik)

  2. Dnevni boravak za vaše roditelje

  Odlazak roditelja u centar za negu koji subvencioniše poslodavac mogao bi da postane sastavni deo radnog dana narednih godina, predviđa se.

  „Centri za brigu o starijima u sklopu radnog mesta, o ovome se već razgovara na nekim univerzitetima“, navodi Žan Acius predsednik i izvršni direktor neprofitne organizacije „Stvaranje zdravije zajednice“ iz Virdžinije, SAD.

  Kao rezultat toga, poslodavci istražuju kako da zadovolje ne samo potrebe radnika, već i njihovih roditelja. Lični befiti više nisu primarni.

  3. Terapeut na poslu

  Kako borbe za mentalno zdravlje radnika dobijaju pažnju, kompanije traže nove načine da reaguju na ovaj trend.

  Danas mnogi poslodavci nude pretplatu na sajt za online terapiju „Talkspace“ ili aplikaciju za meditaciju „Headspace“. Međutim, sledeći korak mogao bi biti taj da se zaposlenom pruži pomoć direktno i na licu mesta.

  Ovo bi podrazumevalo savetovanje ili razgovor sa terapeutom ili trenerom, dajući zaposlenima mesto za diskusiju o pitanjima vezanim za posao ili o ličnim problemima, kažu rukovodioci ljudskih resursa.

  radna snaga

  Joga, benefiti na poslu (Freepik)

  4. Odsustvo nakon odsustva

  Danas kada je plaćeno roditeljsko odsustvo široko rasprostranjeno, moglo bi se dogoditi da neke kompanije ovome dodaju prelazni period na kraju odsustva, kreiran da omogući roditeljima da se lakše vrate na posao.

  Poslodavci bi zaposlenima mogli ponuditi određeni period rada sa skraćenim radnim vremenom nakon porodiljskog bolovanja, ili dužu tranziciju koja podrazumeva postepeni povratak u kancelariju.

  „Komponenta odsustva koja je jednako važna kao i samo odsustvo, jeste plan povratka na posao“, ističe Džesika Martos, HR kompanije PAE.

  5. Hiperpersonalizovane pogodnosti

  Zamislite kompaniju koja pokriva troškove skijanja kao željeni oblik fizičke aktivnosti zaposlenog.

  Prilagođeni benefiti koji imaju za cilj da zadovolje potrebe zaposlenih različitih starosnih grupa, na različitim lokacijama ili porodičnim situacijama nadmašiće tradicionalne benefite narednih godina, predviđaju stručnjaci.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Freepik

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE