Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ODLAZE CELE PORODICE: Slovenci sele u „JEFTINIJU“ Istru

  Sa stišavanjem epidemije, ali i približavanjem Hrvatske ulasku u šengensku zonu, ponovo raste zanimanje Slovenaca za kupovinu hrvatskih nekretnina, najviše u Istri, prenose slovenački mediji.

  Stan od sto kvadratnih metara na slovenačkoj obali treba platiti i do 270.000 evra, a za to se na hrvatskoj strani može dobiti velika kuća.

  „Lane su naši klijenti radije kupovali nekretnine u Sloveniji, zbog pandemije i Šengena, a sada je trend obratan“, kazao je u razgovoru za ljubljansko „Delo“ Daniel Lovšin, direktor nekretnine agencije Casabela.

  „Hrvatske nekretnine su opet zanimljive, dok u Sloveniji ponude gotovo da nema. Na slovenačkoj obali su cene zbog slabe ponude „astronomske“, dodao je.

  Kao reakcija na visoke cene u Sloveniji, agenti za nekretnine u zadnje vreme primećuju i praksu da se neke porodice sele u Hrvatsku gde su cene nekretnina niže.

  Kupci tih nekrentina uz to se nadaju i širenju Šengena na Hrvatsku, te veću protočnost na granici, rekao je za vodeći slovenački list jedan od stručnjaka iz agencija za nekretnine u Sloveniji.

  Marko Balaban iz agencije Urbanistica kaže da trend „seobe“ slovenačkih porodica na područje Istre i Kvarnera zbog jeftinijih nekretnina, koji u zadnje vreme primećuju, nije masovan.

  Međutim, takvi slučajevi nisu usamljeni, te ih uslovljava i očekivanje da će cene u Hrvatskoj s ulaskom u Šengen samo rasti, rekao je Balaban.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE