Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Odbornik SNS u Kragujevcu: Predugo „pričanje bajki“ o javnim preduzećima

  Odbornik Srpske napredne stranke Goran Kovačević je ocenio da se ideja o „pričanju bajki“ o ekonomiji sa nacionalnog nivoa spušta u Kragujevac i kritikovao rad Javno komunalnog preduzeća Šumadija.

  „U ekonomiji možete da pričate bajke do sutra i nazad, da uspavate građane Srbije, građane Kragujevca, ali đavo u ekonomiji uvek dođe po svoje“, rekao je Kovačević na sednici Gradske skupštine o godišnjim finansijskim izveštajima i poslovanju javnih preduzeća 2021. godine.

  On je ocenio da se u Kragujevcu veoma dugo „priča bajka“ o javnim preduzećima i, kako je rekao, „veruje se“ u tu „bajku“.

  Kovačević je kazao da je šef prvog ili drugog po veličini gradskog preduzeća rekao da ima problem sa likvidnošću „što automatski znači da ima problem sa solventnošću, to automatski znači da bi, da ima normalne skupštine ili normalne skupštinske većine, ovog trenutka bi trebalo da se napravi krizni tim da se to preduzeće spasava“.

  Kovačević je naveo da izveštaj Javnog komunalnog preduzeća Šumadija broji 347 stranica iako, kako ocenjuje, sve staje u dva pasusa.

  Odbornica SNS „vidi“ rupe, ali „brani“ Šumadiju

  Narodni poslanik Dalibor Jekić, iz Stranke slobode i pravde, rekao je da podržava Kovačevića koji je kazao da je krajnji trenutak da se „podvuče crta“ i što pre shvati da je JKP Šumadija u ozbiljnim problemima.

  On nije želeo da govori o ciframa, već je naveo loše stanje ulica – Zmaj Jovine, Crvenog barjaka, Bulevara kraljice Marije, Radoja Domanovića. „To je pokazatelj kako funkcioniše Javno komunalno preduzeće ‘Šumadija’, odnosno sektor niskogradnje“, ocenio je Jekić.

  Odbornica Snežana Jovanović iz SNS je priznala da ima rupa na ulicama, ali je u odbranu JKP Šumadija naglasila da radnici svakodnevno rade na uređenju ulica prigradskih i seoskih naselja, te da ne treba sumnjati da će i te probleme sanirati uskoro.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE