Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nove stipendije NIS-a za studente Univerziteta u Novom Sadu

  Кompanija NIS potpisala je nove ugovore o stipendiranju sa petoro studenata Univerziteta u Novom Sadu, koji su za stipendije aplicirali u okviru konkursa Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika.

  Ugovore o stipendiranju potpisali su Jelena Rašeta i Jelena Кovač, studenti Tehnološkog fakulteta, smer Naftno-petrohemijsko inženjerstvo, kao i Đurica Surla, Dejan Bajić i Branislava Radišić, studenti Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, smer Industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa. Ispred NIS-a, ugovore je potpisao Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora.

  „Prošle godine se naftna industrija suočila sa brojnim izazovima u pandemiji, ali NIS ne odustaje od svog strateškog opredeljenja, a to za nas znači da postanemo moderna, fleksibilna i inovativna kompanija. Jasno je da je to nemoguće bez mladih ljudi, bez studenata i bez saradnje sa fakultetima“, naveo je Smirnov, dodajući da na ovaj način kompanija učestvuje u naporima države da se mladi ljudi ostvare u svojim karijerama i da ostanu u Srbiji.

  Prof. dr Dejan Madić, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Novom Sadu, zahvalio se NIS-u kao društveno odgovornoj kompaniji, koja je prepoznala mlade talente i stipendiranjem im omogućila da u studentskim danima imaju bolje mogućnosti za saznavanje.

  „Svi smo na zajedničkom zadatku da naše društvo ima dobre eksperte koji će stvoriti neku novu dodatnu vrednost, koju ćemo posle uložiti u kulturu, u zdravlje, u napredak“, izjavio je profesor Madić i dodao da, kada je u pitanju odliv mozgova, ovakvim akcijama možemo bar delimično da ga sprečimo.

  Jelena Кovač, student Tehnološkog fakulteta i Dejan Bajić, student četvrte godine Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, kažu da su ponosni što su dobili stipendiju, jer je ona potvrda njihovog truda i zalaganja. Svima koji bi sledeće godine da apliciraju za ovu stipendiju bi savetovali da ulože trud i obavezno da probaju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE