Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nova pravila: Bela tehnika i nameštaj samo posle 20h, kazna i do 50.000 RSD

  U Beogradu je 1. decembra stupila na snagu Odluka o dostavi prema kojoj će ubuduće snadbevanje radnji i restorana moći da se obavlja samo između 20 sati uveče i sedam sati ujutru.

  Takođe, više neće biti moguća dostava sa sabraćajnica i trotoara već parking mesta ili ukoliko neko ima svoje dvorište, a glavni razlog ovakve mere je funksionisanje gradskog prevoza.

  Osim zaposlenih u uslužnim objektima, kako će ovo funkcionisati, pitaju se i stanari zgrada koje nemaju svoj parking jer je nova odluka o kućnom redu propisala nova pravila koja važe posle 22 sata.

  Naime, 20. novembra stupio je na snagu novi kućni red u stambenim zgradama u prestonici, prema kojem je kućni red predviđen od 22:00 do sedam sati ujutru.

  To znači da će stanari, ako naruče belu tehniku ili nameštaj na primer, isporuku moći da očekuju samo u periodu od dva sata – od 20 do 22 sata?

  „Stanari će unapred morati da planiraju kupovinu nameštaja i bele tehnike. Žitelji zgrada koji nemaju svoje parkinge, moraće da preuzmu robu u terminu između 20 do 22 časa. I za to imaju svega 15 minuta“, rekao je profesionalni urpavnik Đorđe Aleksić za Prvu TV.

  Prema njegovim rečima, ovo će biti veliki problem za stanare koji žive u centru grada, gde veliki broj zgrada nema svoj parking.

  Podsećamo da su za remećenje kućnog mira predviđene kazne od 5.000 dinara za fizičko do 50.000 dinara za pravno lice, a ceh bi mogli da plate i upravnici i to 10.000 dinara za one „iz svojih redova“ do 20.000 dinara za „profesionalce“.

  Izvor: BIZLife/Prva TV

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE