Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NOVA ODLUKA: I prvaci će ići na onlajn i kombinovanu nastavu

  Mere za prelazak na onlajn i kombinovanu nastavu, koje su do sada važile za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola i za srednjoškolce, ubuduće će važiti i za najmlađe školarce, potvrdili su u Ministarstvu prosvete.

  To znači da će prvaci, drugaci, trećaci i četvrtaci morati da uče od kuće ako se u odeljenju koje ima 17 i više učenika, dvoje zarazi koronom, to odeljenje se deli na dve grupe i prelazi na kombinovanu nastavu 14 dana i ako se potom u nekoj od ovih grupa još troje đaka zarazi koronom, onda samo ta grupa prelazi na onlajn nastavu na 10 dana.

  Za odeljenja koja imaju do 16 đaka, situacija je sledeća: ukoliko bude troje pozitivnih na kovid 19, to odeljenje prelazi na onlajn nastavu, pišu beogradski mediji.

  Kako su potvrdili u Ministarstvu, nove mere odnosiće se na sve razrede.

  „Sve navedeno u odluci Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola primenjuje se u oba ciklusa obrazovanja i vaspitanja“ kažu u Ministarstvu.

  Roditelji, inače, u ovoj školskoj godini više nemaju mogućnost izbora da li će decu da šalju u školske klupe ili ne, već učenje onlajn mogu da zatraže samo na osnovu preporuke lekara.

  Podsetimo, do sada je model kombinovane nastave i nastave onlajn važio za starije osnovce, odnosno one učenike koji pohađaju peti, šesti, sedmi i osmi razred, kao i za sve srednjoškolce. Prethodne školske godine mlađi osnovci išli su na nastavu svaki dan.

  Izvor: Mediji

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE