Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NOPS: Nedozvoljene ucene za PRENOS BROJA mobilnog telefona

  Mobilni operatori nemaju pravo da odbiju prenos broja u drugu mrežu ako je korisnik izmirio sva dugovanja do dana raskida ugovora, saopštila je danas Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS).

  „Razlozi zbog kojih bi operator mogao da odbije parenos broja jasno su definisani pravilnikom o prenosivosti broja“, navodi se u saopštenju NOPS-a povodom informacija da će Telenor oduzimati brojeve telefona korisnicima koji zatraže raskid ugovora zbog najavljenog poskupljenja usluga.

  Iz Telenora su demantovali tu informaciju i istakli da pri raskidu ugovora korisnik ima pravo da zadrži broj, prenese ga u pripejd ili drugu mrežu, kao i da otkupi telefon.

  Po tumačenju NOPS-a, operator može da odbije zahtev za prenos broja ako je zahtev za prenos broja netačan ili nepotpun, zatim ako je neregistrovan prepejd pretplatnik ili je utvrđeno da postoje neispunjena dospela dugovanja pretplatnika, uključujući sve obaveze koje proističu iz pretplatničkog ugovora.

  NOPS je pozvao Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija kao i Regulatornu agenciju za elektronske komunikacije i poštanske usluge – RATEL da se oglase i time stave tačku na različita tumačenja koja su se prethodnih dana mogla čuti u vezi sa poskupljenjem usluge mobilnog operatora.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE