Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lokal o kojem svi pričaju: Kako je ugostitelj iz Obrenovca „primenio“ KOVID PROPUSNICE

  Kovid propusnice za ugostitelje dovele su do podeljenih mišljenja kako građanima tako i ugostiteljima. Dok je većina odlučila da posluje po pravilima koje je doneo Krizni štab, neki su izrazili svoj bunt i nastavili da rade kao i do sada.

  Ne želi da učestvuje u diskriminaciji

  U Fejsbuk grupi „Zaštitnik preduzetnika i privrednika“ jedan član podelio je odluku jednog ugostitelja iz Obrenovca koji je izrazio svoj bunt prema kovid propusnicama, naglašavajući da je to diskriminacija.

  „Odluku bilo kog organa vlasti vezano za ‘kovid propusnice’ ne možemo poštovati iz razloga što se ne slažemo sa tim, to nije naš posao, niti imamo zakonska ovlašćenja da bilo koga kontrolišemo po bilo kom osnovu vezano za zdravstveni status“, navodi se u objavi.

  Ugostitelj se u nastavku poziva na Ustav Srbije i zakone, navodeći da bi ih on prekršio ukoliko bi sproveo bilo kakvu kontrolu gostiju.

  On istilče da će, kada budu donete zakonske odredbe za važenje kovid propusnica, lokal zatvoriti potpuno, jer ne želi da učestvuje u diskriminaciji. Do tada će raditi uobičajeno, bez da bilo kome na ulazu u lokal proverava kovid propusnice.

  „Odluka o nastavku rada lokala je naš simboličan vid borbe protiv navedenih mera, jer smatramo da svako skraćivanje radnog vremena vodi ka potpunom zatvaranju kao što se dešavalo više puta u prethodnom periodu“, zaključuje ugostitelj.

  Komentari podeljeni

  Ispod ove objave mogu se videti desetine kometara, koji su uglavnom podeljeni.

  „Gdje je kafić, adresa? Dolazim prvom prilikom i vodim raju“, napisala je jedna korisnica Fejsbuka.

  „Ovo treba ugostitelji svi da otkucaju i da stave na vrata. Kad bi bili složni i uradili, ne bi mogli celu Srbiju zatvoriti što se tiče ugostitelja“, još jedan je od komentara.

  I dok neki podržavaju odluku ugostitelja da nastavi da radi kao i do sada, neki mu stavljaju do znanja da je Vlada Srbije ipak donela Uredbu po kojoj ugostitelji mogu da traže kovid propusnice gostima

  „Imate uredbu Vlade od pre desetak dana kojom je regulisano i propisano da zaposleni u ugostiteljskim objektima imaju pravo da provere sertifikate uz lične dokumente. Znači zakonski je to rešeno, na vama je da radite ili ne radite u skladu da tim. Dakle pravni osnov postoji!“, naglasio je jedan korisnik.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE