NIS peti put dobitnik nagrade za najbolje odnose sa investitorima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIS peti put dobitnik nagrade za najbolje odnose sa investitorima

  NIS a.d. Novi Sad dobitnik je Zlatne plakete Beogradske berze za najbolje odnose sa investitorima u 2017. godini, a ovo vredno priznanje osvojeno je u konkurenciji 17 domaćih i regionalnih kompanija.

  NIS je već peti put dobitnik nagrade koja potvrđuje da su transparentno i pravovremeno izveštavanje svih zainteresovanih strana o najvažnijim aktivnostima Društva među strateškim prioritetima kompanije.

   Zlatnu plaketu je u ime NIS-a primila Jelena Miljuš, rukovodilac Službe za odnose sa investitorima. Priznanje je uručeno na 16. Međunarodnoj konferenciji Beogradske berze koja je danas održana u Beogradu.

   Nagrada je dodeljena na osnovu procene 35 kriterijuma otvorenosti kompanija prema investicionoj javnosti, među kojima su i nastup na investitorskim konferencijama u prethodnoj godini, objavljeni aktuelni i istorijski izveštaji, informacije o performansama kompanije na tržištu kapitala (cena akcija i vrednost prometa), prisutnost kompanije na društvenim mrežama, postojanje objavljenih kontakata i audio i video zapisa za investitore na internet prezentaciji kompanije, objavljen kodeks korporativnog upravljanja, itd.

  U komisiji koja je odlučivala o priznanjima bili su ugledni finansijski analitičari i univerzitetski profesor. Pored NIS-a priznanje je dobila i kompanija Valamar Riviera iz Poreča koja je dobila plaketu za najveći napredak u kvalitetu odnosa sa investitorima u 2017. godini.

   U septembru ove godine NIS-ov veb sajt za investitore (http://ir.nis.eu) dobio je zlatnu nagradu „Stevie International Business Award” u kategoriji specijalizovanih internet sajtova namenjenih informisanju investitora i akcionara što je još jedna potvrda transparentnog odnosa NIS-a prema investitorima i akcionarima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE