NIS i ICT Hub pokrenuli platformu za inovacije “TechEngine”

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIS i ICT Hub pokrenuli platformu za inovacije “TechEngine”

  Кompanija NIS, u saradnji sa ICT Hub-om, pokrenula je platformu za inovacije i saradnju „TechEngine“ sa ciljem okupljanja i podrške domaćoj IT zajednici, pružajući mogućnosti za razvoj i napredak, razmenu znanja, rešavanje izazova, generisanje ideja i upotrebu savremenih tehnologija.

  Кroz aktivno učestvovanje u procesu digitalne transformacije, eksperti kompanije NIS uočili su različite potrebe korisnika, ali i čitave zajednice. Upoznali su mnoge stručnjake i timove koji inoviraju u različitim oblastima i primetili da koriste iste tehnologije koje koriste i stručnjaci NIS-a u svakodnevnom radu, kao što su Data Science, IoT i druge.

  To ih je inspirisalo da stvore jedinstvenu platformu za razmenu znanja i interesovanja, koja takođe pruža priliku za saradnju i implementaciju novih rešenja. Imajući u vidu da je za kreiranje zdravog ekosistema inovacija potreban udružen rad različitih aktera, „TechEngine“ je osmišljen kao platforma na kojoj se susreću mladitalenti i eksperti sa višedecenijskim iskustvom, znanjem i naprednim tehnologijama kompanije NIS.

  „TechEngine“ je namenjen svima koji se bave ili žele da se bave savremenim tehnologijama, onima kojima su potrebni znanje i resursi koje NIS može da im pruži, kao i onima koji imaju ideju kako bi mogli da doprinesu IT zajednici uz podršku NIS-a.
  Na onlajn događaju povodom pokretanja novog projekta “TechEngine“: Virtuelno lansiranje i predstavljanje izazova”, Nikolaj Zalevski, direktor Departmana za digitalne tehnologije i inovacije NIS-a, rekao je da putem ove platforme NIS otvara vrata za saradnju domaćim startapima, tehnološkim kompanijama i timovima stručnjaka.

  Na događaju su postavljena i dva konkretna zadatka iz oblasti naftne industrije: kako je moguće automatizovati interpretacije geohemijskih podataka i kako unaprediti i automatizovati očitavanje analognih instrumenata u rafineriji nafte.
  Svi zainteresovani timovi mogu da saznaju više informacija i prijave se za oba izazova putem „TechEngine“ platforme.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE