Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nikolić dobio funkciju, vlada ga „ne interesuje“

  Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić potvrdio da ga je Vlada Srbije imenovala za predsednika Nacionalnog saveta za koordinaciju sa Rusijom i Kinom.

  „Verovali vi meni ili ne, ali težak teret sam skinuo sa leđa, tako da o tome uopšte ne razmišljam, samo kao i svaki drugi građanin, hoće li ta Vlada biti uspešna ili ne. Personalno, zaista me ne interesuje“, rekao je Nikolić odgovarajući na pitanje koga bi voleo da vidi na mestu premijera.

  On je potvrdio da ga je Vlada Srbije postavila za predsednika Nacionalnog saveta za saradnju s Rusijom i Kinom.

  „Mislim da je nedostajala koordinacija za saradnju. Do sada su ministarstva nekako samostalno to radila. Sada imamo Nacionalni savet i mislim da ćemo uspeti da koordinišemo, pošto šanse koje nam se pružaju u saradnji s Kinom ne smemo da ispustimo“, rekao je Nikolić.

  Dodao je da Nacionalni savet ima 14 članova – sedam ministara i sedam stručnjaka raznih oblasti, a u radu pomaže Kancelarija koja radi na sprovođenju sporazuma s Rusijom i Kinom.

  „Nacionalni savet i Kancelarija će spregnuto, zajedno poslovati i mislimo da ćemo uspeti da rešimo sva problematična preduzeća u Srbiji koja očekuju pomoć ili doinvestiranjem, ili prevođenjem u drugi oblik vlasništva.“

  Mi ćemo konačno sačiniti katalog onoga što Srbija ima i želi da ponudi, i onoga što je Kina do sada tražila, a možda nije stiglo baš na pravu adresu, rekao je Nikolić.

  Vlada Srbije donela je odluku o imenovanju predsednika i članova u Nacionalni savet za koordinaciju sa Rusijom i Kinom.

  Izvor: N1, Agencije

  Foto: Beta/Miloš Miškov

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE