Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „NIKAD U ISTORIJI“: Bili bi PRVI u Evropi, da nije Irske

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija u 2020. godini, ako se ne računa Irska, bila prva u Evropi po stopi privrednog rasta, što se nikada u istoriji nije dogodilo.

  On je posle sednice o 100 dana rada Vlade Srbije rekao da je važno da se nastavi stopa rasta i da je u januaru 2021. godine ostvaren suficit u budžetu od 13,5 milijardi dinara a bio je planiran deficit od 12,5 milijardi.

  „U januaru smo u plusu 200 miliona evra što je dobra vest za Ministarstvo finansija, ali ne i za građane, jer je 43 odsto manje izvršenje“, rekao je Vučić.

  On je objasnio da se rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) računa koliko je nove vrednosti stvoreno u godini, ali od 21 do 23 odsto zavisi i od toga koliko je novca potrošeno na realizaciju projekata.

  Vučić je rekao da bez visoke stope rasta od šest odsto neće moći da se pomaže privreda, zdravstvo, poljoprivreda, povećava energetska efikasnost, gradi kanalizaciona infrastruktura i deponije.

  „Zamolio sam ministre da vrate entuzijazam i energiju i da se ne bave izborima i svojom pozicijom, već šta će ostati iza njih, koliko je izgrađeno bolnica, puteva pruga, otvoreno fabrika.“

  Dodao je da svaki ministar treba da postavi cilj i bori se snažno da se to ostvari. „Nadam se da će neki da se probude i nastave da rade, a neki još uspešnije rade“, rekao je Vučić.

  Brnabić poručuje: „Moraće da se radi dan i noć“

   

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE