Brnabić poručuje: "Moraće da se radi dan i noć"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Brnabić poručuje: “Moraće da se radi dan i noć”

  Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da Vlada Srbije ima ambiciozan cilj da u ovoj godini rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) bude šest odsto i da će zato biti potrebno da se radi “dan i noć”.

  “Najveća snaga Srbije je saradnja izmedju Vlade i predsednika Aleksandra Vučića u interesu gradjana”, rekla je Brnabić novinarima posle sednice Vlade i istakla da je Srbija prva u Evropi po ekonomskim rezultatima, a prva ili druga po broju vakcinisanih u odnosu na broj stanovnika.

  Sednici Vlade je, povodom 100 dana njenog rada prisutvovao Vučić, koji je, kako je rekla Brnabić, njen kabinet obavestio o svemu što radi vezano za dijalog sa Prištinom i o poseti Francuskoj.

  “Razgovarali smo i o spoljnopolitičkim, odnosno geopolitičkim izazovima, kao i o borbi porotiv organizovanog kriminala”, kazala je premijerka.

  Dodala je da će se Vlada truditi da sa predsednikom saradjuje još bliže i zato će ga zvati da prisustvuje sednicama, makar jednom u tri meseca, kako bi razgovarali o temama koje su od najvećeg interesa za gradjane.

  Premijerka je istakla da je Vlada danas usvojila odluku da se, uprkos vanrednim okolnostima izazvanim pandemijom i velikim troškovima, iz budžeta u ovoj godini izdvoji tri milijarde dinara za lečenje oboleleih od retkih bolesti, što je 24 puta više nego u 2012. godini.

  Brnabić je najavila da će u subotu podneti izveštaj o radu Vlade u prvih 100 dana.

  Vlada Srbije izabrana je 28. oktobra 2020. godine i ima 21 resor, medju kojima su tri nova – za brigu o selu, za brigu o porodici i demografiji i za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, kao i dva ministra bez portfelja.

  Skupština Srbije je izabrala Vladu četiri meseca posle parlamentarnih izbora na kojima je većinu glasova osvojila Srpska napredna stranka (SNS).

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE