Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Neskromno, ali opravdano“: Šumadijski komunalci traže da POSKUPE za trećinu

  Kragujevačko Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija je zatražilo povećanje cena za fizička lica od 35 odsto, a JKP Šumadija poskupljenje usluge odvoza smeća od 36,10 odsto za fizička lica na gradskom području.

  Nadzorni odbor JKP Vodovoda i kanalizacije je odlučio da se za pravna lica za 30 odsto povećaju cena usluga vode, kanalizacije i prečišćavanja otpadnih voda.

  To preduzeće smatra da je poskupljenje „opravdana potreba“ budući da cenovnik nije menjan od 2014. godine, a došlo je do „povećanja ulaznih elemenata“ – cene hlora, električne energije, goriva, komunalne opreme.

  JKP Šumadija traži povećanje cene odvoza smeća i za privredu od gotovo 30 odsto, a povećanje cena te usluge u selima od 35 odsto, takođe navodeći da je cena ista šest godina, a u međuvremenu je došlo do „značajnog“ povećanja cene goriva, mazuta i ulja, energenata, autoguma.

  U JKP Šumadija su naveli da se za stan od 60 kvadratnih metar odvoženje smeća plaća 308,40 dinara mesečno, a s predloženim povećanjem plaćaće se oko 111,60 dinara više, te smatraju da je to „zanemarljivo opterećenje porodičnog budžeta“.

  Zatražene su i izmene cena nekih usluga parkiranja.

  O novim cenovnicima Skupština grada će odlučiti na redovnoj sednici 16. decembra.

  Srećnih nam 100 EUR: Spisak POSKUPLJENJA i NAMETA kojim nas država „časti“

   

  Izvor: Glas Šumadije

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE