Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemačke kompanije

  Nemačka nam ODVLAČI JOŠ SESTARA, mahom pedijatrijskih

  Projekat „Triple Win“, koji radi u okviru Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, objavio je poslednji ovogodišnji konkurs za zapošljavanje medicinskih sestara i tehničara opšteg i pedijatrijskog smera u Nemačkoj.

  Prijave se primaju do 4. oktobra, a kod nemačkih poslodavaca trenutno je veliko interesovanje za pedijatrijske sestre. Jedna klinika u toj zemlji trenutno zapošljava 20 pedijatrijskih sestara odjednom.

  Prijave se podnose Nacionalnoj službi za zapošljavanje, a glavni uslov koji zainteresovani moraju da ispune je da imaju završenu četvorogodišnju medicinsku školu. Zbog otežanog procesa nostrifikacije diploma prekvalifikanti se ne primaju.

  Takođe, kandidati bi trebalo da imaju i minimum šest meseci iskustva, u poslednjih pet godina. Poznavanje nemačkog jezika za ulazak u projekat nije neophodno.

  Projekat se sprovodi na osnovu Sporazuma o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Srbije u Nemačkoj, zaključenog 2013. godine između Savezne službe za zapošljavanje Nemačke i Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije.

  Kako je saopšteno, projekat sarađuje sa više od 200 poslodavaca u Nemačkoj i svi oni su u obavezi da potpisivanjem ugovora garantuju zaključivanje radnog odnosa državljana Srbije pod istim uslovima kao i za radnike koji već rade u Nemačkoj.

  Za šest godina koliko „Triple Win“ radi, preko tog projekata posao u Nemačkoj je našlo oko 660 medicinskih sestara i tehničara, opšteg i pedijatrijskog smera.

  Kako je ranije saopšteno, minimalna zarada u Nemačkoj pre nostrifikacije diplome iznosi 2.000 evra bruto, a posle nostrifikacije 2.400 evra. Poslodavci koji imaju ugovor sa „Triple Win“ projektom ne smeju da ponude potencijalnim zaposlenima manju zaradu od tog iznosa.

  Izvor: Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE