Nebojša Šaponjić ekskluzivno za BIZLife: Vodeći distributer bez DANA ZASTOJA (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nebojša Šaponjić ekskluzivno za BIZLife: Vodeći distributer bez DANA ZASTOJA (VIDEO)

  Pandemija korona virusa uticala je i na sektor transporta i logistike, ali je on uspeo brzo da se prilagodi na promene, zahvaljujući pomoći države, ali i promenom načina rada, koji podrazumeva prvenstveno digitalizaciju procesa, kažu u NELT Grupi.

  „Cela situacija je bila zanimljiv test za nas, ali brzo smo napravili celu priču kako valja i odgovorili na potrebe tržišta, nismo imali nijedan dan zastoja, budući da radimo sa robom široke potrošnje, od namirnica do hemije, a imali smo i pomoć države i omogućeno nam je da imamo nesmetan protok robe ka inostranstvu“, kaže za BIZLife portal jedan od osnivača NELT grupe Nebojša Šaponjić.

  Šaponjić je na marginama Kopaonik biznis foruma za medijsku kuću BIZLife kazao da su u početku imali problema, kao i svuda što ih je bilo, ali da su se snalazili u svemu tome.

  Prvenstveno je problem bio zbog kadra, nisko-kvalifikovanih magacinskih radnika i vozača, ali su, dodaje, veoma dobro odgovorili na to i da dalje nije bilo nikakvih problema.

  Naveo je da trenutno nema specijalnih izazova i da su se u NELT-u “prilagodili” Kovidu 19 te da posao funkcioniše u skladu sa situacijom.

  Sve to ih je, kaže, poguralo da se više okrenu digitalizaciji procesa, budući da nema mnogo putovanja i kontakata.

  Očekujem da će dalje sve ići u dobrom smeru i da će korona polako otići, rekao je Saponjić.

  On je na panelu u okviru Kopaonik biznis foruma rekao mu kao privredniku, najviše smetaju barijere na granicama i to što kamioni satima čekaju.

  Trebalo bi ubrzano raditi na skraćivanju procedura na granicama, jer to čekanje posebno ne odgovara kompanijama izvoznicima proizvode koji se brzo kvare, poput voća i povrća, naveo je Šaponjić.

  Rekao je i da smatra da su vladavina prava i nedostatak kadrova osnovni problemi kada je reč o klimi za investicije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE