Srpska IT kompanija Nordeus PRODATA američkom Take-Two

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpska IT kompanija Nordeus PRODATA američkom Take-Two

  Srpska IT kompanija Nordeus prodata je američkoj kompaniji Take-Two Interactive Software, Inc, za 378 miliona dolara, piše portal businesswire.

  Kako se navodi u saopštenju američke kompanije, u kuporpodajnu cenu ulazi 225 miliona dolara u kešu i 90 miliona u novoizdatim akcijama Take-Two.

  Osnivački tim Nordeusa primiće i naknadu za akcije i nastaviće da vodi kompaniju.

  Kompanija Nordeus, osnovana 2010. godine u Beogradu, bavi se razvojem igara za društvene mreže i mobilne telefone i tvorac  jenajpopularnije sportske video igre na planeti – Top Eleven.

  Take-Two Interactive je jedna od najvećih gejming kompanija na svetu.

  “Tokom decenija sam upoznao sve važnije ljude iz industrije, pogotovo sa mobile strane. Mislim da se sa Take-Two najbolje poklapamo po kompanijskoj kulturi. Mislim da imamo dosta toga zajedničkog i da će nam oboma biti jednostavno da nastavimo sa razvojem u okviru partnerstva”, izjavio je direktor Nordeusa, Branko Milutinović.

  Nordeus od garaže do pametne zgrade: Raj za zaposlene na 6.000 m2 (FOTO)

  Nordeus smatra da će im partnerstvo sa velikom kompanijom poput Take-Two omogućiti da ostvare pun potencijal, kao i da u većoj meri doprinesu razvoju srpskog gejming ekosistema.

  “Mislim da zajedno sa Take-Two možemo da dodamo energiju lokalnom ekosistemu i postignemo još bolje stvari. Mislim da će to biti sjajna posledica. Ponosim se ulogom koju imam u tome, jer smo zaista uspeli da pozitivno utičemo na veliki broj ljudi”, napomenuo je Milutinović.

  Nordeus je osnovan 2010. godine i jako brzo je počeo da beleži veliki rast, te danas predstavlja jednu od najuspešnijih kompanija u srpskom gejmingu, a verovatno i jednu od najuspešnijih kompanija u Srbiji. Sa vrhunca uspeha u prvim godinama Top Elevena, ovaj naslov je prolazio niz raznih promena i pratio trendove u industriji, dok se nedavno našao na petom mestu jednog izveštaja o fudbalskim igrama koje najviše prihoduju. Pored igre Top Eleven, kompanija je lansirala još jednu fudbalsku igru, kao i jednu epsku strategiju.

  U gostima: Evo kakav je „Nordeus“ domaćin

  Take-Two je postao zainteresovan za Nordeus još 2014. godine, a interesovanje nije opalo nakon neuspešnog razgovora o akviziciji. Kako se navodi, igra Top Eleven postoji 10 godina i ne prestaje sa rastom, baš kao i sam Nordeus, pa su iz kompanije smatrali da je sada došao pravi trenutak za novi pokušaj.

  Nordeus je treći po redu izdavač mobilnih igara kog je Take-Two kupio, a prethodno su kupili Social Point i Playdots. Kako navode iz kompanije, ovo je prilika da se fragmentirano tržište F2P igara konsoliduje i iskoristi pun potencijal koje Srbija ima za razvoj igara, navodi Startit.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Nordeus

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE