Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Svemir, NASA

  NASA u potrazi za vanzemaljcima

  NASA je naručila novu nezavisnu studiju o takozvanim neidentifikovanim letećim objektima (NLO), što je tema koja dugo fascinira javnost, a nedavno je privukla pažnju Kongresa.

  Agencija je saopštila da su NLO od interesa za avio i nacionalnu bezbednost, naglašavajući da nema dokaza da su fenomeni vanzemaljskog porekla.

  Studija, koja bi trebalo da počne na jesen i da traje oko devet meseci, nastojaće da ispita „događaje na nebu koji se ne mogu identifikovati kao avioni ili poznati prirodni fenomeni“ kroz naučnu perspektivu, navodi NASA.

  Novi tim za NLO, predvođen astrofizičarem Dejvidom Spergelom, fokusiraće se na to kako najbolje prikupiti podatke i kako ih svemirska agencija može koristiti za bolje razumevanje NLO u budućnosti sarađujući sa stručnjacima iz naučnih, aeronautičkih i analitičkih zajednica.

  „S obzirom na malo opažanja, naš prvi zadatak je da jednostavno prikupimo najrobusniji skup podataka koji možemo“, rekao je Spergel.

  NASA je saopštila da će izveštaj biti objavljen i naglasila da, iako je studija dogovorena s vladom SAD, ona nije deo proučavanja i pojave koje sprovodi američka vlada.

  Prošle godine je ministarstvo odbrane SAD objavilo željno iščekivan izveštaj Radne grupe za neidentifikovane vazduhoplovne pojave (UAPTF) na tu temu, u kojem su identifikovana najmanje 144 neobjašnjiva fenomena u poslednje dve decenije.

  Procenom je utvrđeno da NLO predstavljaju sigurnosni rizik za avio-putovanja i potencijalno mogu predstavljati rizik za nacionalnu sigurnost SAD.

  Ministarstvo odbrane naredilo je izradu plana za formalizovanje misije radne grupe. U maju je američki Kongres održao prvu javnu raspravu na tu temu u poslednjih 50 godina.

  Izvor: 021

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE