Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vulin za OŠTRIJE KAZNE za lažne dojave o bombama

  Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da kazne za lažno dojavljivanje podmetanja bombi u Srbiji treba da budu oštrije, i rekao da policija u najvećem broju slučajeva nađe osumnjičene ukoliko su na teritoriji Srbije.

  Vulin je za RTS ocenio da je u slučaju dojava iz inostranstva u pitanju „specijalni hibridni rat“, kako tvrdi, da bi se Srbija stavila pod „određenu dozu političkog pritiska“.

  „Kada je na našoj teritoriji, to je mnogo opasnije po počinioca, a kada je u pitanju inostranstvo, potrebna nam je pomoć“, rekao je ministar i dodao da su se neke zemlje EU, kojima se Srbija obratila za pomoć, pozivale na to da nema bilateralnog sporazuma.

  „U pitanju je konkretno Poljska. Sa druge strane, imamo Budimpeštanski protokol koji reguliše upravo takve stvari: da nam nije ni potreban bilateralni sporazum. Nadam se da će to profunkcionisati i da će druge zemlje shvatiti koliko to (dojave) nanosi štete Srbiji“, naveo je Vulin.

  On je kazao da MUP sa Ministarstvom prosvete radi na tome da umanje probleme nastale zbog dojava o podmetanju bombi, kako bi „barem“ maturski ispiti mogli da prođu bez problema.

  Upitan o tome kada će biti raspisan konkurs za direktora policije, Vulin je rekao da treba sačekati formiranje nove vlade jer „ne bi bilo korektno prema budućem ministru da on govori o tome“.

  Povodom Dana MUP i Dana policije, Vulin je rekao da je glavna poruka da je Srbija bezbedna zemlja, da građani imaju na koga da se oslone i da MUP „vodi računa o svakom segmentu našeg života“.

  „U Srbiji se ne isplati baviti se kriminalom“, poručio je ministar policije.

  Pretnje bombama poslate iz Gambije!

  Poruke o postavljenim bombama u Srbiji poslate su iz Gambije, a uhapšen je muškarac koji je priznao da je slao preteće poruke Republici Srbiji sa svoje mejl adrese, saopštio je MUP u petak.

  Ministarstvo unutrašnjih poslova obavešteno je od strane Interpola Gambije da su izvršene provere u vezi broja telefona i IP adrese povezanih sa mejl adresama sa kojih su upućene pretnje o postavljenim eksplozivnim napravama na teritoriji Republike Srbije i da je tom prilikom u Gambiji uhapšen K. B. iz Gambije koji je priznao da je slao preteće poruke Republici Srbiji sa svoje mejl adrese.

  Izvor: Beta, RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE