Na Fruškoj gori otvorena najduža trim staza u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fruška Gora

  Na Fruškoj gori otvorena najduža trim staza u Srbiji

  Na Fruškoj gori napravljena je nova trim staza, koja je i najduža u Srbiji.

  To je kružna staza, dužine 5,5 kilometara, sa startom na Iriškom vencu, prekoputa Informativnog centra JP “Nacionalni park Fruška gora”.

  Postoji mogućnost da se skrati staza, odnosno izgrađena je infrastruktura za manji krug dužine 3,3 kilometra.

  Staza ide kroz šumu, ima nepravilan oblik sa mnogo krivina i uspona, a uz stazu se nalaze i edukativne table sa informacijama o znamenitostima i karakteristikama Nacionalnog parka, kao i 17 sprava za vežbanje na otvorenom.

  Prema rečima direktora JP “Nacionalni park Fruška gora” Radoslava Krunića, staza je izgrađena od prirodnih materijala, vodeći računa o očuvanju prirode, tako da ni jedno drvo u te svrhe nije posečeno.

  “Podloga je urađena od prirodnog kamena tucanika, za drenažu i efikasno odvođenje vode nakon kiše stavljen je sloj od peska, a završni sloj je drveni malč, oivičen drvenim poluoblicama koji ima posebnu ulogu prilikom hodanja ili trčanja stazom, jer ta podloga doprinosi manjem opterećenju kolena, u odnosu na čvrste podloge”, rekao je Krunić.

  Osim za rekreaciju, staza je prigodna i za održavanje sportskih takmičenja kao što je kros ili takmičenje u planinskom trčanju koje će se ubuduće baš ovde organizovati, izjavio je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

  Izvor: 021

  Foto: Grad Novi Sad_printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE