Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  muškarci pametni uređaji

  Ko više koristi pametne uređaje, muškarci ili žene – i gde su tu DECA?

  Novo globalno istraživanje koje je sprovela kompanija Kaspersky otkriva ključne digitalne navike kod primene pametnih kućnih uređaja. Istraživanje otkriva da 72 odsto muškaraca postavlja pametne uređaje u svom domu, dok je nešto manje od polovine (47 odsto) žena zaduženo za ovu aktivnost.

  Prema istraživanju digitalnog tržišta, očekuje se da će broj domova sa aktivnim pametnim kućnim uređajima do 2026. godine iznositi 573,7 miliona korisnika. Rezultati ankete pokazuju da su muškarci ti koji češće brinu o pametnim uređajima svojih porodica pa su tako oni zaduženi za promenu Wi-Fi podešavanja na kućnom ruteru, dodavanju nove mreže na postojeći uređaj, instaliranju softvera i aplikacija na računare.

  Muškarci u proseku više koriste pametne uređaje od žena

  Muškarci u proseku više koriste pametne uređaje od žena

  Trend se međutim enja u pogledu digitalnih navika dece. Podaci istraživanja pokazuju da su oba roditelja podjednako spremna da kontrolišu vreme dece provedeno na pametnim uređajima. Konkretno, 67 odsto muškaraca i 54 odsto žena prati vreme koje mališani utroše online.

  „Pametni uređaji mogu značajno da poboljšaju i olakšaju ljudima svakodnevne zadatke. Svaka porodica odlučuje za sebe koja je verzija raspodele uloga za njih najpogodnija. Istovremeno, ključna stvar je da moderni pametni uređaji i bezbednosna rešenja moraju biti dostupni svima, bez obzira na pol i godine“, prokomentarisala je Marina Titova, potpredsednica marketinga potrošačkih proizvoda u kompaniji Kaspersky.

  Kompletan izveštaj dostupan je na linku.

  Da bi svi pametni uređaji bili bezbedni i zaštićeni, stručnjaci kompanije Kaspersky predlažu sledeće:

  • Kupovina polovnih pametnih kućnih uređaja nije bezbedna praksa.
  • Veoma je važno da ne zaboravite da promenite podrazumevanu lozinku. Umesto toga, koristite strogu i složenu lozinku koju ćete redovno ažurirati.
  • Održavajte svoju mrežu bezbednom tako što ćete čuvati privatne brojeve, IP adrese i druge osetljive informacije. Ne delite pametne uređaje korisnika na društvenim mrežama.
  • Pouzdano bezbednosno rešenje bi takođe bilo od velike pomoći u obezbeđivanju i zaštiti čitavog ekosistema kuće kojoj preovladavaju pametni uređaji.
  • Nakon što ste se odlučili za određenu aplikaciju ili uređaj, budite u toku sa ažuriranjima i otkrivanjem ranjivosti. Na vreme instalirajte sva ažuriranja koja su objavili programeri.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE