Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MOŽE MU SE: Todorić dolazi „samo da prikupi dokaze“

  Osnivač posrnulog hrvatskog koncerna Agrokor, Ivica Todorić najavio je povodom raspisivanja poternice za njim, da će se vratiti u Hrvatsku kada završi prikupljanje relevantnih dokaza za odbranu.

  „Ja nisam čovek koji beži od odgovornosti, već sam rekao da ako odgovornost postoji, a ja sam uveren da je nema, ona je isključivo moja. Ali, kao čovek kojem su teško povređena ljudska prava sa svojim advokatskim timom prikupljam dokaze i činjenice da bih se mogao suprotstaviti lažima iz krivične prijave i odbraniti i sebe i moje saradnike od političkog progona kojem je cilj zataškati činjenicu da je upravo politika otela privatno vlasništvo u kojem danas caruje bezvlašće i stvarni kriminal“, napisao je Todorić na svom blogu.

  On je ponovio tvrdnje da je, kao i njegovi saradnici, žrtva političkog progona političkih elita.

  „Te iste političke strukture znaju da sam ja konzervativni demohrišćanin i svesni su, kad im se i politički suprotstavim, da će izgubiti svoje privilegije i nestati s političke scene. U ovom trenutku prikupljam činjenice kojima dokazujem da je projekt rušenja Agrokora stvoren u sprezi između hrvatske političke elite i stranih lešinarskih fondova“, napisao je bivši predsednik Uprave Agrokora.

  Todorić smatra da je protiv njega pokrenuta istraga da bi bio sprečen u prikupljanju dokaza i dokumentacije protiv političke elite i njihovih pomoćnika.

  Istražni sudiji zagrebačkog Županijskog suda odredio je u sredu uveče istražni zatvor Ivici Todoriću, a tužilaštvo je u subotu raspisalo poternicu budući da on nije dostupan hrvatskim institucijama.

  Todorić se, prema pisanju hrvatskih medija, najverovatnije nalazi u Londonu.

  Izvor: Beta

  Foto: Agrokor

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE