MOL grupa opremom pomaže energetsku stabilnost ukrajinske mreže

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MOL grupa opremom pomaže energetsku stabilnost ukrajinske mreže

  MOL Grupa pokazuje solidarnost Ukrajini i daje podršku ukrajinskom energetskom sektoru, tokom ratnih dešavanja, i to kroz donaciju opreme s ciljem da pomogne stabilnost i bezbednost funkcionisanja ukrajinske energetske mreže.

  Do ovog trenutka, MOL je ponudio opremu u ukupnoj vrednosti od 290.000 evra a ukrajinska strane je potvrdila potrebu za sredstvima u vrednosti od 50.000 evra koje će kompanija dostaviti do granice, navodi se u saopštenju kompanije.

  MOL Grupa stalno prati nastanak novih potreba koje su deo programa podrške u vidu opreme i aktivno radi na proširenju te podrške.

  Učestvuje u programu podrške u opremi za Ukrajinu

  MOL Grupa pridružila se inicijativi Međunarodnog udruženja proizvođača nafte i gasa (IOGP) i učestvuje u programu podrške u opremi za Ukrajinu.

  Cilj saradnje u okviru industrije jeste da se pruži pomoć u sanaciji štete koju je izazvao rat i da se pomogne nastavak funkcionisanja ukrajinske energetske mreže. Programom zajedno upravljaju direktorat Evropske komisije za energetiku (DG ENER) i Energetska zajednica dok Ministarstvo energetike Ukrajine obezbeđuje redovne i tačne informacije o opremi koja je potrebna za funkcionisanje mreže.

  Ponudili opremu ukupne vrednosti od 290.000 evra

  MOL Grupa je do sada ponudila opremu ukupne vrednosti od 290.000 evra a ukrajinska strana je potvrdila da postoji potreba za sredstvima u vrednosti od 50.000 evra do ovog trenutka.

  Sklopove, cevi i delove koji su važni za kontinuitet u proizvodnji nafte i gasa i nastavak funkcionisanja energetske mreže dostaviće sam MOL do ukrajinske granice. Pregovori između Energetske zajednice i ukrajinskih vlasti se nastavljaju, a MOL u isto vreme prati nastanak novih potreba i radi na obezbeđenju dalje pomoći u okviru programa podrške.

  “MOL Grupa se takođe pridružila i programu pomoći u vidu opreme u okviru Međunarodnog udruženja proizvođača nafte i gasa (IOGP)  i u potpunosti sarađuje sa evropskim institucijama koje upravljaju ovim programom. Uz zajedničke napore, mi radimo sve što je u našoj moći da naša pomoć u obliku sredstava bude efikasna u najvećoj mogućoj meri i nadamo se da naše donacije mogu predstavljati značajan doprinos nesmetanom funkcionisanju kada je reč o proizvodnji nafte i gasa u Ukrajini pa tako i celog energetskog sistema,“ rekao je izvršni potpredsednik Upstream segmenta kompanije MOL Mađarska Adam Hommonay.

   

  Izvor: BIZlife

  Foto: MOL

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE