Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Restrikcije

  Mnogi Britanci štede na grejanju, tuširanju i hrani

  Četvrtina odraslih Britanaca bori se da se ugreje u svojim domovima nakon smanjenja potrošnje zbog rastućih troškova, pokazalo je novo istraživanje Kancelarije za nacionalnu statistiku (ONS).

  Prema najnovijem izveštaju, 23 odsto odraslih povremeno, retko ili nikada nije moglo udobno da zagreje svoju dnevnu sobu u poslednje dve sedmice.

  Takođe, 63 odsto odraslih koristi manje gasa i struje zbog povećanja troškova života, a 96 odsto tih odraslih koristi manje grejanja, navodi se u izveštaju objavljenom na sajtu ONS.

  Na pitanje o merama koje preduzimaju da bi se zagrejali ove zime, 82 odsto ispitanika je reklo da koristi više odeće ili ćebadi, 46 odsto samo greje prostorije koje koristi, 31 odsto koristi flaše sa toplom vodom ili mikrotalasne grejače, dok 27 odsto odlučuje da ranije ide u krevet.

  grejna sezona

  Ostale mere uključuju smanjenje upotrebe mašina za sušenje i pranje veša, kao i manje kupanja ili tuširanja.

  Prema podacima ONS, mnoga domaćinstva su već smanjila potrošnju energije, a 34 odsto anketiranih odraslih reklo je da je smanjenje grejanja negativno uticalo na njihovo zdravlje ili generalno dobrobit.

  Istraživanje ONS o uticaju pritiska zime takođe je pokazalo da je 16 odsto odraslih zabrinuto da će im ponestati hrane pre nego što budu imali novca da kupe još, a 19 odsto je smanjilo veličinu porcije.

  Studija je pokazala da 17 odsto jede hranu kojoj je istekao rok upotrebe.

  Anketa u kojoj je učestvovalo skoro pet hiljada britanskih domaćinstava usledila je nakon što je inflacija u zemlji u novembru dostigla 10,7 odsto, što je neznatno niže u odnosu na 11,1 odsto u prethodnom mesecu, ali i dalje znatno iznad stope od dva odsto koju je projektovala Banka Engleske.

  Naredni izveštaj ONS o posledicama zime biće objavljen 20. januara naredne godine.

  Izvor: CdM

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE