Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mitropolija DEMANTUJE da uz Hram u Podgorici gradi LUKSUZNE hotele

  Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) uz Hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici gradiće crkveni dom, a ne hotele sa četiri ili pet zvezdica, saopšteno je iz MCP.

  Reagovali su na pisanje medija o navodnom zahtevu Mitropolije za saglasnost za idejno rešenje za građenje „hotela, turističkog naselja sa četiri ili pet zvezdica i turističkog rizorta, trga, skvera, šetališta ili gradskog parka“.

  „S obzirom da su u zahtevu koji je objavljen jasno naznačene katastarske parcele na kojima se planira gradnja, mediji su lako mogli da utvrde da se radi o prostoru oko Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. Nije nikakva tajna da Mitropolija, još od osvećenja tog hrama 2013. godine, planira pored njega izgradnju crkvenog doma sa odgovarajućim sadržajima“, naveli su u saopštenju.

  Kako su kazali, istina je da je Mitropolija u tu svrhu podnela zahtev za saglasnost za idejno rešenje arghitektonskog projekta na obrascu 3, propisanom od strane nadležnog ministarstva u šta se svako može jednostavno uveriti na sajtu Vlade Crne Gore.

  „Na tom obrascu su podeljene nadležnosti glavnog državnog, odnosno glavnog gradskog arhitekte, zavisno od veličine objekta i njihove namjene i tekst obrasca nije u nadležnosti Mitropolije nego nadležnih organa“, piše u saopštenju.

  Dakle, objašnjavaju, svako ko gradi veliki objekat, u kakvu god svrhu da će da ga koristi, morao bi da zaokruži isti onaj izbor u kome se pominju hoteli i turistička naselja.

  „Dakle, Mitropolija će, uz pomoć Božiju i vernoga naroda, graditi crkveni dom uz Saborni hram, a ne hotele sa četiri ili pet zvezdica“, zaključuje se u saopštenju.

  Izvor: CdM

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE