Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  VOICE: Novosadski naprednjaci ušli prostorije pre zaključivanja ugovora

  Srpska napredna stranka u poslovni prostor na novosadskom Limanu 3, koji je u javnoj svojini, uselila se nekoliko meseci pre zvaničnog potpisivanja samog ugovora o zakupu.

  Naprednjaci su se u oko 77 kvadratnih metara poslovnog prostora na Limanu 3 uselili u septembru ove godine, iako je ugovor potpisan početkom decembra, piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

  Gradonačelnik Miloš Vučević, koji se u dokumentu navodi kao potpisnik ugovora o zakupu, izjavio je da ne zna da li su navodi portala VOICE tačni.

  „Ne znam da li je to tačno, ako portal VOICE piše, onda izražavam duboku sumnju u to. Ne možete da se uselite, a da vas ne uvedu tamo“, poručio je Vučević.

  Postupak izdavanja prostora u vlasništvu lokalne samouprave podrazumeva proces, koji prema Odluci o davanju u zakup poslovnog prostora u javnoj svojini Grada Novog Sada, može da traje i više od mesec dana.

  U pomenutom objektu koji se nalazi u Ulici Narodnog fronta, nalaze se obeležja Srpske napredne stranke najkasnije od 13. septembra, kada je 021.rs napravio fotografije na kojima se vide obeležja vladajuće partije.

  Da bi se prostor dao u zakup, Grad je u obavezi da raspiše javni konkurs koji ne sme da traje manje od sedam dana, piše VOICE. Ipak, ovaj korak se preskače u slučaju neposredne pogodbe, mehanizam na koji se i pozvala Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove.

  Nakon toga, glavnu reč bi trebalo da preuzme Komisija koju obrazuje i imenuje Gradonačelnik, a zahtev bi potom morao da se prosledi Pravobranilaštvu Grada Novog Sada, koje je dužno da dostavi svoje mišljenje u roku od 30 dana.

  Zanimljivo, kao zastupnik Gradskog odbora SNS, odnosno zakupac, navodi se gradonačelnik i predsednik novosadskog odbora SNS Miloš Vučević, čija je i obaveza da formira upravo pomenutu Komisiju koja sastavlja predlog odluke o izdavanju.

  U ugovoru se navodi da se poslovni prostor koji je zakupila vladajuća stranka sastoji od prizemlja i galerije, s izdvojenim lokalima, ukupne površine 77,72 kvadratna metra. Zakup je novosadskom SNS dat na tri godine, u mesečnom iznosu koji jedva da prelazi 5.000 dinara.

  Kako piše VOICE, ostaje sporno po kom osnovu je Srpska napredna stranka koristila ovaj prostor pre stupanja na snagu zakupa, pošto ugovor ne sadrži stavku kojom se propisuje retroaktivna naplata za raniji ulazak u ovaj prostor.

  Izvor: 021

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE