Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  miroslav čučković

  Čučković objasnio zašto je uzeo Grčića za savetnika

  Gradski menadžer Beograda Miroslav Čučković izjavio je da je, dok je bio predsednik opštine Obrenovac, za savetnika postavio bivšeg v.d. direktora preduzeća „Elektroprivreda Srbije“ (EPS) Milorada Grčića jer su imali višegodišnju tesnu saradnju.

  Čučković je Grčića za savetnika postavio dok je bio na čelu Obrenovca.

  „Opština Obrenovac je godinama unazad tesno sarađivala sa Elektroprivredom Srbije (EPS). Gotovo deceniju je gospodin Grčić bio na čelu EPS i mi smo radili niz konkretnih objekata koji su bili finansirani od strane EPS-a na teritoriji Obrenovca – toplifikacija 15 kilometara, veliki javni objekti poput obdaništa, zgrade toplovoda, zgrade nekadašnjeg PKB-a, njenog uređenja, zatim uređenja vodotokova, zatim ima tu veliki broj kilometara asfaltiranih saobraćajnica“, rekao je on za Insajder TV.

  Ko je novi („pri“)gradski menadžer i kako su građani reagovali na njega?

  Grčić – Obrenovčanin koji ima dobre kontakte

  Dodatno je pojasnio da je na Grčiću insistirao kao Obrenovčaninu koji ima dobre kontakte.

  Na pitanja o šteti u EPS-u od nekoliko stotina miliona evra i krivične prijave koju je protiv Grčića podnela ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, Čučković je odgovorio da „na te teme očekuje zvanične izveštaje“.

  Nezaobilazno pitanje za Čučkovića bilo je u vezi sa velikim poplavama koje su Obrenovac zahvatile 2014. godine. Iako javnosti do danas nije poznato ko je kriv za izgubljene živote i materijalnu štetu od nekoliko milijardi evra, kako sam kaže, urzokovanu poplavama, Čučković tvrdi da su analize odgovornosti rađene i to, kako kaže, „od strane više institucija.

  U emisiji je govorio o realnim mogućnostima da se poboljša vodosnabdevanje u beogradskim opštinama u kojima je to problematično, ali i o očekivanjima konačnog rešavanja obilaznice, čiji je završetak najavio za mart naredne godine.

  Šta će gradski menadžer uraditi da bi život u Beogradu bio bolji

  Osim obilaznice i vodosnabdevanja, kao ključne probleme vidi grejanje i saobraćaj. Na konkretno pitanje šta će kao novi gradski menadžer preduzeti da bi život u Beogradu bio bolji, Miroslav Čučković kaže da to zavisi od onoga što mu bude pripalo:

  „Ja delujem kao član tima i (ono) što se bude definisalo kao prioritet u narednom periodu od tema koje su aktuelne i što budem dobio kao zadatak ja ću sigurno isporučiti u najbržem periodu“.

  Novi gradski menadžer najavio je i bolju komunikaciju sa građanima, i to pokazujući podebelu knjigu: „Vidite ovaj „udžbenik“ – to je spisak onoga što meštani gradske opštine Stari grad traže od svoje opštine da se uradi. To je 350 konkretnih stvari, sa sve foto dokumentacijom“, i objasnio da pedsednik svake beogradske opštine treba da određuje prioritete svoje opštine, da rešava probleme i da dođe „vrlo brzo do svakog stanovnika“.

  Ovim je Čučković najavio demokratizovanje načina odlučivanja u Gradu.

  Izvor: Insajder/BIZlife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE