Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  čučković

  Ko je novi („pri“)gradski menadžer i kako su građani reagovali na njega?

  Posle sedam godina članstva u SNS Miroslav Čučković, aktuelni predsednik opštine Obrenovac, postaje gradski menadžer Beograda novog gradonačelnika Aleksandra Šapića.

  Ovo imenovanje izazvalo je brojne reakcije među građanima Srbije, a posebno su se oglašavali oni koji žive na teritoriji Beograda ili Obrenovca.

  Naime, Čučkovićevo ime poznato je velikom broju građana Srbije, ali ne u pozitivnom smislu. Kada je Obrenovac 2014. godine doživeo razarajuće poplave, za glavnog odgovornog bio je proglašen upravo Čučković koji je svoj lik i delo vrlo brzo i lako zaštito – učlanjenjem u vladajuću SNS, iako je rpe toga bio jedan od glavnih kritičara ove stranke.

  Na pitanje dnevnog lista „Danas“ da li je to uradio kako ne bi bio smenjen i kako se ne bi dovela u pitanje njegova odgovornost tokom poplava, Čučković je istakao da je reč o „budalaštinama“.

  Čučković – prva asocijacija za poplave

  Na iznenađenje mnogih on je na poziciji prvog čoveka Obrenovca opstao uprkos tome što ga je javnost videla kao jednog od glavnih krivaca za to što se u Obrenovcu nije prevovremeno reagovalo na upozorenja o naletu velike količine vode.

  I danas su poplave za mnoge prva asocijacija kada čuju njegovo ime.

  Prilikom transfera je rekao da ga je u tabor naprednjaka privukla jaka državna politika, borba protiv korupcije i kriminala, za šta je dokaz i to da je obnova Obrenovca protekla bez ijednog prizvuka bilo koje afere, piše Danas.

  „Zahvaljujući premijeru Aleksandru Vučiću imamo državu koja je lider u regionu, poštovana od svih i u kojoj se sve to može direktno pokazati na novčanicima građana“, rekao je Čučković.

  Hvalospevi na račun Vučića nisu prestajali ni do danas, pa je tako Čučkovićev Tviter, kao u svakog aktivnog naprednjaka, pun objava kojima se predsednik „diže u nebesa“ a svi oni koji ne misle tako omalovažavaju i vređaju.

  Čučković misli da je Vučić „jedini slobodarski predsednik na Balkanu“, ali i da je na prošlim izborima ostvario istorijsku pobedu.

  Divljenje ide dotle da se Čučković pita koliko je samo strpljenja sposobnosti i dobrote u Vučiću.

  Čučković i Grčić, dva najbolja druga

  Čučkovićevo ime bilo je i relativno skoro u centru pažnje zbog imenovanja bivšeg v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorada Grčića za svog pomoćnika zbog, kako je naveo, zasluga za taj grad dok je bio na čelu EPS-a.

  Mediji: Milorad Grčić postavljen na novu funkciju

  Ipak, dok je bio u drugoj stranci drugačije je govorio o Grčiću.

  „I toliko vas volim, da kada bih morao da biram da sa vama umrem, ili da živim sa strašilima iz pečenjare, biram da umrem. I kada kaže Grčić da sam ja lažni predsednik, o tome ćete odlučiti vi, a ne on. Zato što oni vole da im se ljudi ulizuju, da ih mole, da kleče. Srbija nikad ni pred kim nije klečala, pa neće ni pred njima“ govorio je Čučković dok je bio član G17 plus, podsećaju mediji.

  „Zaslužniji“ od Čučkovića: Grčić na novoj funkciji plaćeniji od šefa

  Jedan od njegovih pehova koje građani Srbije pamti jeste predlog da se novi most preko Save, na Koridoru 11, nazove „Most prijateljstva predsednika NR Kine Si Đinpinga i predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

  Kako su građani reagovali?

  Građani Srbije vrlo su burno reagovali na vest da je novi gradski menadžer – Miroslav Čučković.

  Ovo su samo od nekih koemnatara na društvenim mrežama.

  Tri godine iskustva mu je trebalo da postane član UO JAT-a

  Rođen je 1979. godine u Beogradu. Osnovnu i srednju školu završio je u Obrenovcu.

  Kako prenosi Istinomer, diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu sa ocenom 10, smer elektroenergetski sistemi.

  Od 2004. do 2009. godine bio je predsednik kompanije „Kolubara univerzal“. Član UO „Jata“ od 2007. do 2009. godine.

  Kak prenose mediji, na poziciju člana Upravnog odbora JAT-a došao sa 27 godina, a kada je upitan da li misli da je to normalno i koje su to kompetencije koje je imao da bi na ovo mesto došao, Čučković je odgovorio da je imao iskustvo od tri godine upravo „u Upravnom odboru JAT-a“, gde je radio „danonoćno“.

  Bio je odbornik u Skupštini grada Beograda u dva mandata, 2005. i 2008. godine, a u drugom mandatu izabran je za člana gradskog veća od 2008 do 2012.

  Bio je predsednik regionalnog odbora G17 plus Beograd i član Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije.

  Na funkciji predsednika Gradske opštine Obrenovac nalazi se od juna 2012. godine.

  Izvor: BIZLife, Danas

  Foto: Beoinfo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE