Ministarstvo podržalo IZMEŠTANJE celog sela zbog Ziđina

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarstvo podržalo IZMEŠTANJE celog sela zbog Ziđina

  Pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Dejan Milijanović rekao je, posle zbora meštana Krivelja, da podržavaju zahtev stanovnika za izmeštanjem celog naselja zbog rudarskih aktivnosti.

  “Meštani Krivelja su Ministarstvu izložili svoj zahtev da se izmesti celo selo, a ne samo jedan deo. Sada sa Gradom Borom i kompanijom Ziđin koper radimo na tome da taj problem rešimo na način kojim će biti pre svega zadovoljni meštani Velikog Krivelja”, rekao je Milijanović.

  “Otvaranjem novog rudnika “Čukaru Peki” rudnik će imati bolju perspektivu da povećava proizvodnju, da zaposli i više ljudi i sve to uz bolje uslove za život i veću zaštitu životne sredine, koju će obezbediti završetak topionice i najviši ekološki standardi koji će se primenjivati u novom rudniku”, tvrdi Milijanović.

  Stanovnici borskog sela Krivelj, poznatog po tome što je rudarenje došlo nekima i do samih kuća, protestovali su prošle godine sa zahtevom da se iseli kompletno naselje i to na adekvatan, ekološki kontrolisan prostor, koji ne mora biti na području Bora.

  Selo je okruženo rudnicima RTB Bor, a meštani se žale na svakodnevna miniranja, naročito od kada ga je preuzeo kineski Ziđin.

  U selu je ostalo oko 400 domaćinstava.

  Izvor: 021, FoNet

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE