Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarka potvrdila: Preselićemo SELO zbog Ziđina

  Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je će svi meštani borskog sela Krivelj biti preseljeni i da će Vlada formirati radnu grupu koja će se baviti ovim problemom.

  „Činjenica je da se RTB Bor razvija, dobijamo uskoro prvi zeleni rudnik u Srbiji – ‘Čukaru Peki’, ali isto tako svi ljudi koji tu žive moraju da imaju pristojne uslove za život. U saradnji sa strateškim partnerima i imajući u vidu sve informacije, jedino rešenje je preseljenje celog sela“, rekla je Mihajlović u Zaječaru, gde je organizovan prijem građana.

  Kako je dodala, „to nije samo podrška ministarstva meštanima, to je naš zadatak, u redu je da se kopovi šire, to i hoćemo, ali hoćemo i dobre uslove za sve ljude koji tamo žive“.

  Ona je navela da će biti formirana radna grupa koju će činiti predstavnici ministarstva rudarstva i energetike, ministarstva finansija, Poreske uprave, strateški partneri Ziđin i meštani.

  „Da napravimo plan, da vidimo koliko će novca biti potrebno za proces preseljenja svih meštana, jer ne možemo da pustimo da ljudu tako žive. Sa problemima meštana Krivelja susreli smo se po formiranju Vlade u oktobru“, rekla je Mihajlović.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE