Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BMW Biznis liga: Miloš Anđelković, MPC Properties

  Održano je prvo kolo za sezonu 2022. godine u takmičenju u vožnji automobila, koje medijska kuća BIZLife organizuje uz podršku BMW Srbija – BMW Biznis liga, na NAVAK stazi. Najbolji iz sveta biznisa pokazali su da dobri menadžeri i dobri vozači imaju mnogo toga zajedničkog i odlično se snašli za volanom BMW sportskih i biznis mašina.

  Miloš Anđelković Head of Legal, MPC PROPERTIES

  • Šta je zajedničko dobrom vozaču i dobrom menadžeru?

  Samo učešće u BMW biznis ligi podsetilo me je da zaista može da se napravi dobra paralela između dobrog vozača i dobrog menadžera. Ono što im je suštinski zajedničko jeste fokus na ostvarenje cilja, sposobnost brzog donošenja dobrih odluka i spremnost na prilagođavanje različitim situacijama. Dobar vozač mora biti uvek budan i spreman da reaguje na svaku situaciju iz okruženja. Ista je stvar i sa dobrim menadžerom. On je taj koji mora aktivno da prati svoj tim, okruženje, tržišna kretanja, konkurenciju da bi mogao na najbolji način da odgovori na sve izazove na putu ostvarenja zacrtanog cilja. Takođe, postoji još jedna važna paralela: i jedna i druga oblast poređenja podrazumevaju da imate u sebi strast i ljubav ka procesu, kao i želju da uvek iz njega izvlačite više.

  Miloš Anđelković, Head of Legal, MPC Properties

  Miloš Anđelković, Head of Legal, MPC Properties

  • Da li, po vašem mišljenju, vozač koji prvi put vidi stazu može da nadmaši iskusnog vozača?

  To može biti samo izuzetak, nikako pravilo. I iskusni vozači mogu da imaju trenutak pada koncentracije, pa neko nov može iskoristiti taj momenat, ali sa druge strane, takva taktika nikada ne može da urodi plodom na duže staze. Za duge kilometraže potrebno je da znate tok puta, da ste svesni svojih kapaciteta i to je trka gde uvek, ali uvek, iskustvo nadvlada.

  • Koliko se često usudite da „vozite bez ruku” (preduzimate relativno riskantne poteze)?

  To u mom slučaju nikada nije opcija. Moj zadatak je da stvari držim pod kontrolom, da pokušam da pronađem način tako da se rizik u poslovanju drži na minimumu.

  BMW, na stazi, Miloš Anđelković

  BMW, na stazi, Miloš Anđelković

  • Da li vam se nekad desilo da pomislite da ste izgubili kontrolu, ali ste, ipak, uspeli da se „vratite na stazu”?

  Ova situacija mi je, nažalost, kao pravniku, vrlo dobro poznata. Pravni okvir, zbog same svoje prirode, nije sposoban da prati tempo brzih i dinamičnih promena koje se odvijaju u poslovnom okruženju, pa propisi često kaskaju za praksom. U takvom okruženju gubljenje kontrole se dešava, a na nama pravnicima je da nađemo rešenje koje će omogućiti kontinuitet poslovanja, ali i da odemo korak dalje i da pokušamo da nađemo i način da stimulišemo i podržimo svoje poslovne saradnike ka primeni inovacija i novih poslovnih koncepata.

  • Da li vam je u karijeri (ali i u privatnom životu) važnija brzina ili pouzdanost?

  U oba slučaja više cenim pouzdanost nego brzinu, ali i tu je potrebno napraviti balans, jer istina je da je, na kraju, najbitnije stići do cilja, a to ne znači puno ako se tamo stigne poslednji. Jedan od izazova koji smo savladavali na stazi Navak jeste upravo proći stazu što brže, ali i ostvariti što manju potrošnju struje električnog „BMW iX”. I mislim da je u tom balansu, pronalaženju načina da se brzo stigne do cilja uz optimalno trošenje resursa, ključ uspeha.

  • Koje odlike, po vašem mišljenju, čine šampiona?

  Stići prvi na cilj, uživati u tom procesu i jednako kao i sebe poštovati svoje suparnike. Ukratko, biti dobar vozač.

  Miloš Anđelković, Head of Legal, MPC Properties

  Miloš Anđelković, Head of Legal, MPC Properties

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE