Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Milijardu dolara za fabriku čuvenih kockica u Vijetnamu

  Proizvođač igračaka Lego objavio je da planira da izgradi novu fabriku u Vijetnamu, kako bi održao korak sa rastućom potražnjom za svojim obojenim plastičnim kockicama među decom širom Azije.

  Danska firma saopštila je da će uložiti više od milijardu dolara u projekat, što će biti njena druga fabrika u Aziji nakon što je otvorila fabriku u Kini 2016.

  Lego je postigao dvocifreni rast u regionu od 2019. godine.

  Potražnja je sada na putu da nadmaši ponudu iz njene kineske fabrike u srednjoročnom i dugoročnom periodu, rekao je za Rojters glavni operativni direktor kompanije Lego Karsten Rasmusen.

  „Rast u Kini i Aziji je fantastičan i možemo da vidimo da će nam vremenom biti potrebno više kapaciteta“, rekao je on, ukazujući na rastuću srednju klasu i veliki broj novorođenih u regionu u poređenju sa evropskim i severnoameričkim tržištima.

  Ovaj potez je najnoviji u Legovoj decenijskoj strategiji postavljanja proizvodnje blizu ključnih tržišta, što je pomoglo u obuzdavanju troškova i zaštiti od spoljnih faktora.

  Stručnjaci tvrde da je u ove IGRAČKE isplativije ulagati nego u ZLATO

  To nam daje kraće vreme isporuke našim kupcima i omogućava nam da brzo reagujemo na zahtev, ali nas naravno čini i otpornijim“, rekao je Rasmusen.

  On je dodao da odluku o izgradnji u Vijetnamu nisu ubrzali nedavni poremećaji globalnog lanca snabdevanja.

  To će takođe biti prva Lego fabrika sa neutralnom emisijom ugljenika jer planira da uskladi potrošnju energije sa solarnom energijom iz panela na svom krovu i sa obližnje farme.

  Iako Lego još uvek pravi kockice od plastike na bazi ulja, obavezao se da će ih zameniti onima napravljenim od održivih materijala do kraja decenije.

  Fabrika, koja bi trebalo da počne proizvodnju 2024. i zapošljavaće čak 4.000 ljudi, dodala bi „značajan doprinos“ godišnjoj proizvodnji Lega od oko 100 milijardi kockica, rekao je Rasmusen.

  Lego takođe proširuje kapacitete u Meksiku, Mađarskoj i Kini i dodaje mašine u svoje danske i češke fabrike, rekao je on.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE