Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zakerberg i supruga daju 3,4 milijarde USD za nauku

  Kompanija koja vodi filantropske poslove generalnog direktora Fejsbuka Marka Zakerberga i njegove supruge Prisile Čan, će investirati oko 3,4 milijarde dolara za unapređenje ljudskog zdravlja tokom narednih 10 do 15 godina, rekao je portparol te organizacije.

  Inicijativa Čan Zakerberg (CZI) objavila je podatke o planovima za podršku u toj oblasti čiji je cilj da se posmatra, meri i analizira biološki proces kroz ljudsko telo.

  Organizacija koja ima misiju da izleči, spreči ili upravlja svim bolestima do kraja veka navela je da će usmeriti naučni rad narednih 10 godina na razvoju novih istraživanja, instituta i tehnologija koji pomažu njenoj misiji.

  Portparol CZI Džef Makgregor rekao je da će biti dato 500 miliona dolara za formiranje instituta na Univerzitetu Harvard koji je usmeren na veštačku inteligenciju. Institut, koji će dobiti ova sredstva tokom narednih 15 godina će nositi ime Karen Kempner Zakerberg, po Zakerbergovoj majci.

  Portparol je rekao da će između 600 i 900 miliona dolara ići za novi institut za biomedicinsko snimanje, a milijarda dolara za Čan Zakerberg Biohab mrežu, novu inicijativu kojom se okupljaju naučne institucije da rade na „velikim naučnim izazovima“.

  Posebno će od 800 miliona do milijardu dolara biti dato tokom narednih deset godina za Biohab Čan Zakerberg čiji cilj je razvoj tehnologija za lečenje bolesti.

  Zakerbergova druga kompanija Fejsbuk nedavno je promenila svoje ime i logo, a novi naziv je Meta Platforms Inc.

  Izvor: Agencije

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE