Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ilon Mask, AI

  Mask proziva UN: Ukoliko mi OVO OBJASNITE prodaću akcije u Tesli

  Najbogatiji čovek na svetu Ilon Mask prozvao je zvaničnika Ujedinjenih nacija koji je rekao da bi tek mali deo bogatstva osnivača i direktora Tesle mogao da reši problem gladi u svetu.

  Mask je odgovorio na komentare Dejvida Bizlija, direktora Svetskog programa za hranu UN, koji je ponovio apel najbogatijim ljudima na svetu da iskoriste delić svog bogatstva i jednokratno priskoče u pomoć.

  Bizli je poimence pomenuo Maska i Džefa Bezosa, osnivača Amazona, dva čoveka sa najdubljim džepovima na svetu. Samo šest milijardi moglo bi da spreči da 42 miliona ljudi umre od gladi, istakao je Bizli.

  Pomenuti broj došao je od doktora Elija Dejvida, vodećeg stručnjaka za veštačku inteligenciju, da dva odsto Maskovog bogatstva iznosi šest milijardi dolara, a da je Program za hranu UN prošle godine sakupio 8,4 milijarde dolara. „Kako to da nisu rešili problem gladi u svetu“, retorički je upitao Dejvid.

  Kad bi Ilon Mask donirao samo 2% bogatstva, GLADI NE BI BILO

  S druge strane, stigao je odgovor Maska u kojem direktno proziva Svetski program za hranu.

  „Ukoliko Svetski program za hranu može da mi tačno objasni kako će tačno šest milijardi dolara rešiti problem gladi na svetu, odmah ću prodati svoje akcije u Tesli“, naveo je Mask na Tviteru.

  Bogatstvo direktora Tesle iznosi, prema proceni Blumberga, više od 310 milijardi dolara. Samo 29. oktobra, Mask je zbog skoka vrednosti akcija, uvećao bogatstvo za 9,3 milijardi.

   

  Izvor: RTS

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE