Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Marija Jakovljević, Learning and Development Bussiness partner, Balkan Bet

  Marija Jakovljević, Balkan Bet: Dvosmerna komunikacija i konstantno učenje su dobitna kombinacija

  Sa Marijom Jakovljević, Learning and Development Business partnerom u Balkan Betu, razgovarali smo o konkretnim aktivnostima koje se preduzimaju kako bi mladi bili zadovoljni u kompaniji.

  Nova energija, inovativnost, svestranost i agilnost samo su neki od razloga zbog kojih je važno imati mlade talente u svojim redovima. U Balkan Betu zapošljavanje ljudi koji su na početku karijere vidimo kao „win-win” situaciju. Ideje, visoka motivacija i želja za učenjem značajno doprinose poslovanju kompanije, dok se zauzvrat dobija prva šansa, podrška, edukacija i razvoj sa ciljem napredovanja u okviru kompanije.

  Hajde da krenemo od prvog koraka: koji način se vama pokazuje kao najbolji za privlačenje mladih ljudi?

  ‒ Trudimo se da budemo tamo gde je naša ciljna grupa. Pored otvorenih pozicija koje se nalaze na našem korporativnom sajtu, oglase postavljamo i na platforme za zapošljavanje, a tu je i – rekla bih, sada već nezaobilazna – promocija na društvenim mrežama. Ne bismo mogli da izdvojimo kanal koji najbolje „radi posao”, ali se, definitivno, može uočiti pravilnost da kod mladih bolje prolaze oglasi koji su konkretni, jasno definišu koja su zaduženja, a koji benefiti i koji ne zahtevaju mnogo koraka prilikom slanja prijave.

  Balkan Bet team building

  Balkan Bet team building

  Kako reagujete na trenutno aktuelan problem sa radnom snagom, odnosno sa drugačijim zahtevima i uslovima koje postavljaju nove generacije?

  ‒ Ne bih rekla da je u pitanju problem, već transformacija čitavog tržišta rada. Poslodavci su trenutno u poziciji da prate i odgovaraju na potrebe zaposlenih, ali i da budu kreativni u privlačenju talenata. Ono što je karakteristično za Balkan Bet jeste da konstantno ispitujemo potrebe onih koji su nam dali svoje poverenje i započeli karijeru kod nas. Takođe, vodimo se time da, kada postoji prilika za napredovanje, šansu prvo dajemo našim zaposlenima. Zato se možemo pohvaliti činjenicom da je veliki broj menadžera u kompaniji započeo svoju karijeru upravo iz lokala.

  Pored onih univerzalnih vrednosti i opštih mesta kada je reč o radnoj snazi, kakvi zaposleni su potrebni Balkan Betu?

  ‒ Definitivno, oni koji su, pre svega, hrabri, ambiciozni i spremni da inoviraju. Industrija je izuzetno brza i zahtevna i zaposleni sa ovim osobinama su kod nas od izuzetne važnosti. Tražimo timske igrače koji žele da rade, ali i da se dobro zabave.

  Na koji način kompanija zadržava mlade u svojim redovima?

  ‒ Pre svega, konstantnim osluškivanjem potreba, počevši od razgovora za posao, kad su kandidati najiskreniji o potrebama u poslovnom okruženju, do nedeljnih anketa koje sprovodimo sa ciljem da dobijemo što više informacija o poboljšanju uslova rada. Prilagođavanje svakom pojedincu (ili, za početak, timu) daje najbolje rezultate, jer nisu svi zaposleni isti, nemaju isti fokus i iste ambicije. Važno je samo biti tu, slušati i izaći u susret koliko god je to moguće.

  Koje pogodnosti koje zaposleni imaju u okviru kompanije mladi najviše cene?

  ‒ U kancelarijama su to, definitivno, rad od kuće, fleksibilno radno vreme, slobodan dan za rođendan, dva sata kraće radno vreme petkom, stipendije i budžet za edukaciju. Kada je reč o lokalu, fleksibilnost za studente, blizina mesta stanovanja, napredovanje u okviru kompanije, bakšiš i mesečni bonusi, koji direktno zavise od ličnog učinka – ključne su stvari zbog kojih mladi dolaze i zadržavaju se. U svakom slučaju, verujem da važnu ulogu igra to što su svi benefiti kreirani uz jasne smernice naših zaposlenih. I što ovu listu samo nastavljamo da proširujemo.

  Za kraj, zašto neko ko je mlad treba da radi u Balkan Betu?

  ‒ Važno nam je da mladi znaju da smo stabilna i sigurna kompanija koja posluje po visokim standardima i konstantno beleži poslovne uspehe, kompanija u kojoj se rad i zalaganje uvažavaju i nagrađuju, kao i poslodavac koji vodi računa o svojim zaposlenima. Kao poslodavac, pun pogodak smo za sve one koji svoju karijeru žele da grade u društveno odgovornoj kompaniji koja sluša i podržava svoje zaposlene, vrednuje i nagrađuje kvalitet, omogućava različite edukacije, a istovremeno daje slobodu i prostor za napredovanje. 

  Izvor: BIZLife Magazin

  Foto: Balkan Bet

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE