Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  LUX ponuda: Rad od kuće sa Kajmanskih ostrva

  Radnici na daljinu, takozvani, digitalni nomadi sada mogu da rade na Kajmanskim ostrvima do dve godine.

  Ipak, postoji jedno veliko, ali… Ti radnici moraju da zarade najmanje 100.000 američkih dolara godišnje, pa čak i više ako žele da povedu nekoga sa sobom.

  Pokrenut 21. oktobra, Global Citizen Concierge Program poziva radnike sa visokom platom da u narednih nekoliko godina rade na nekom od tri ostrva – Veliki Kajman, Kajmanski Brač ​​i Mali Kajman.

  Program je jedan od retkih načina na koji oni koji nemaju radne ili boravišne vize trenutno mogu da odu na Kajmanska ostrva, budući da su granice i dalje zatvorene za turiste.

  Ko ispunjava uslove?

  Prema novom programu, radnici se mogu prijaviti za dobijanje „Global Citizen Certificate“ ako imaju pismo o zaposlenju iz entiteta izvan Kajmanskih ostrva koje pokazuje minimalnu godišnju zaradu od 100.000 dolara za pojedince, 150.000 dolara za parove i 180.000 dolara za pojedince ili parove sa decom.

  Ostali članovi porodice takođe mogu steći pravo da se pridruže, uključujući braću i sestre, roditelje, bake i deke i unuke, ako su „u potpunosti ili u velikoj meri zavisni“ od podnosioca zahteva.

  Prema veb sajtu programa, prijave se mogu podneti za svakog ko radi na daljinu.

  Da bi se prijavili, putnici moraju da dostave važeći pasoš, overeno bankarsko referentno pismo, dokaz o zdravstvenom osiguranju i dosije o kriminalnoj prošlosti. Viza takođe može biti potrebna, mada nije potrebna građanima SAD-a, Kanade, Ujedinjenog Kraljevstva, Australije i mnogih evropskih zemalja.

  Naknade za sertifikate iznose 1.469 USD godišnje za dve osobe i plaćaju se nakon podnošenja zahteva, plus 500 dolara po dodatnoj osobi.

  Oni kojima sertifikati budu odobreni mogu putovati na Kajmanska ostrva i van njih pod uslovom da na teritoriji provedu 90 dana godišnje.

  Putnici kojima je odobrena dozvola za rad na Kajmanskim ostrvima moraju tražiti odobrenje za ulazak putem portala Travel Cayman. Takođe se moraju pridržavati svih mera po dolasku koje podrazumevaju dva Covid-19 testa i 14-dnevni karantin.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE