Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Kvarnoj robi svugde u svetu mesto je na smetlištu“

  Glumac Emir Hadžihafizbegović uputio je pismo podrške kolegama iz Srbije u kojem je istekao da „ne postoji slučajnost u beogradskoj i banjalučkoj hajci na glumce“.

  Kako kaže, ta hajka je koordinirana i i združena.

  „Ona je blasfemična i degutantna u oba slučaja i ona je na kraju mazohistična po oba politička režima, koji se iz dana u dan raskrinkavaju kao totalitarni i zločinački i koji u tom raskrinkavanju panično traže izlaz gonjeni sopstvenim strahom. ‘Pomoćne stepenice’ kojima beže i na njima gaze preko dramskih umetnika velik im je zajeb jer mi glumci osim što svojim poslom popravljamo ljude i prostore na kojima delamo (što bi rekli braća Hrvati), znamo biti dobro zajebani kad nam se – udari na dostojanstvo“, ističe se u pismu.

  Hadžihafizbegović dodaje da se njemu udara na rad, uspeh i dostojanstvo od strane srbijanskih službi pune 32 godine.

  Emir Hadžihafizbegović (YouTube Screenshot)

  „Trideset dve godine politička Srbija denuncira me kao bošnjačkog nacionalistu, Alijinog glumca, promotera bosanskog ksenofobnog narativa, čoveka koji ne voli Srbijance i šta sve još nisu smišljali u svojim ‘udbaškim kuhinjama’. Ja, Emir Hadžihafizbegović, dramski umetnik iz Sarajeva, 32 godine trpim tiraniju opskurnih srbijanskih tabloida i Milomira Marića. Nije to bilo lako trpeti, drage kolege iz Beograda i Banjaluke, a malo vas je stalo iza mene sve te 32 godine“, navodi Hadžihafizbegović.

  On dodaje da staje uz kolege iz Srbije i šalje podršku.

  „Za društvo gde se umetnici zbog svog stava neće proganjati i pretiti im deci, gde će na kraju krajeva ove ‘zakržljale političke psihologije’, društveni politički ološ, psihopate i mrcine i u Beogradu i u Banjaluci skončati na ropotarnici i smetlištu istorije, kako one političke tako i one druge kulturološke prirode. ‘Kvarnoj robi’ svugde u svetu mesto je na smetlištu“, naveo je on, prenosi Danas.

  IZJAVA DANA: Kad belaju nema kraja

  Izvor: Danas

  Foto: YouTube Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE