Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ida Prester & Lolobrigida na festivalu Friends of the Danube

  Prvi festival posvećen moćnoj reci Dunav u organizaciji modnog brenda sa svrhom, Friends of the Danube, biće održan u subotu, 1. jula, u Silosima, od 16 do 21h. Festival, u sklopu projekta Danube confluence, uz podršku Baden Wurttenberg fondacije, okupiće na jednom mestu prijatelje Dunava sve sa ciljem proslave Međunarodnog dana Dunava i jačanja svesti o značaju očuvanja biodiverziteta reke Dunav.

  Domaćoj publici omiljena Ida Prester & Lolobrigida nastupiće kao headliner festivala

  Istog dana, u sklopu Danube village-a, posetioci festivala imaće priliku da se kroz interaktivne radionice upoznaju sa radom organizacija koje se bave očuvanjem životne sredine, poput “Biološko istraživačkog društva Josif Pančić”, “Zeleni Kit”, Wild Serbia i drugi.

  Još davne 2007. na Dan planete Zemlje, 22. aprila, pokrenuli smo Supernatural festival, kako bismo proslavili dan Majke Zemlje i uticali pozitivno na razvoj ekološke svesti. Vremenom, Supernatural festival je postao “edutainment” platforma. Mesto gde možete naučiti nešto korisno o životnoj sredini dok se lepo zabavljate. Sa željom da uradimo još nešto konkretnije, 2011. godine pokrenuli smo projekat „Od deponije do parka“ . Tada smo 12 hektara deponije šuta na Adi Huji, preobrazili u park. U međuvremenu, organizovali smo seriju edukativno interaktivnih kampova za omladinu na Dunavu koji su imali za cilj da učimo i istražujemo Dunav kroz aktivan životni stil. Danas, 16 godina kasnije, vođeni vizijom da Dunav postane naš stalni posao, početkom ove godine pokrenuli smo modni brend sa svrhom Friend of Danube i predstojeći festival, istakao je Srđan Stanković osnivač modnog brenda sa svrhom Friends of the Danube i organizator festivala.

  Ida Prester i Lollobrigida electro je pop bend poznat po neverovatnoj energiji živih nastupa. Plesni ritmovi, pulsirajući basevi, neobični tekstovi i harizmatična Ida Prester odvešće publiku na putovanje od diska 80ih, preko furioznog panka do letnjih morskih terasa. Obucite plesne cipele, pronađite šljokice i leptir kravate i pripremite se 1. jula za Friends of the Danube dan plesa!

  Ovaj jedinstveni festival kojim se obeležava Međunarodni dan Dunava, podržali su Turistička organizacija Srbije i Zaječarsko pivo. Ulaz na predstojeći festival je slobodan.

  fod plakat

  fod plakat

  Dunav kao modna inspiracija: Friends of the Danube

  Povodom Svetskog dana voda, „Supernatural” je javnosti predstavio modni brend „Friends of the Danube” posvećen Dunavu. Ideja je da se ukaže na značaj i prirodno bogatstvo ove reke.

  Onlajn kupovinom torbi, majica i drugih modnih odevnih predmeta sa motivima Dunava, na stranici www.friendsofthedanube.com, pomažete održavanje brojnih edukativnih kampova, ekoloških radionica i inicijativa posvećenih očuvanju biodiverziteta Dunava. Takođe, postajete aktivni član “Friends of the Danube” zajednice Srbije.

  Supernatural

  Supernatural

  Ida Prester & Lolobrigida

  Ida Prester jedinstvena je pojava u muzičkom svetu, ali i puno šire od toga. Njena specifična estetika, britki tekstovi i čudesne plesne melodije dovele su je do statusa balkanske indie pop ikone. Svojom beskrajnom pozitivnom energijom zarazila nas je kada se pojavila Lollobrigida i prodrmala muzičku scenu regiona. Suludi kostimi, originalni tekstovi i punk stav osvojili su festivalske pozornice i radijske stanice. Od tada, generacije odrastaju uz dobro znane Casio i Šljokice i BivŠu curu, a bodre se uz Ja se resetiram i Sutra je dan.

  Na Idinim koncertima publika peva u glas stare Lollobrigida hitove, kao i nove pesme s njenog solo albuma: Kvar, Dodir, Minuta, Sad.. Sve odreda plesni hitovi, pokazuju uspešnu transformaciju iz mlade pankerice u hvaljenog electro-pop umetnika.

  Ida Prester i Lollobrigida su dobitnici prestižne MTV awards 2009, a poslednjih 17 godina bend žari i pali po feštama, klubovima i festivalima celog regiona.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Friends of the Danube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE