Krkobabić: Pola milijarde dinara za kupovinu još 500 seoskih kuća

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Krkobabić: Pola milijarde dinara za kupovinu još 500 seoskih kuća

  Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je da će za kupovinu još 500 kuća u selima Srbije biti dodeljeno pola milijarde dinara.

  “Bez odlaganja nastavljamo sa dodelom kuća, minibuseva i susretima sela”, naveo je Krkobabić, povodom odluke Vlada Srbije da usvoji nekoliko programa koji će to omogućiti.

  On je rekao da uskoro slede i programi vezani za zadrugarstvo, multifunkcionalne objekte – domove kultura i podršku privrednim aktivnostima.

  Vlada je usvojila Program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije za 2022. godinu za koji je izdvojeno 500 miliona dinara, a cilj je motivisanje seoskog stanovništva da ostane na selu i podsticanje mladih da se vrate na selo, rešavanjem stambenog pitanja.

  Usvojen je i Program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva za koji je u ovoj godini opredeljeno 120 miliona dinara, kao i Program dodele bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije pod nazivom “Miholjski susreti sela” za koji će biti izdvojeno 43 miliona dinara.

  Ministarstvo za brigu o selu će, kako je najavljeno, u narednom periodu raspisati javne konkurse po ovim programima.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE