Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kreće izbor za BIZLife IZJAVU GODINE! Podsetite se prethodnih pobednika

  Kao i prethodnih deset godina, medijska kuća BIZLife i ovog puta bira najbolju IZJAVU GODINE i poziva čitaoce da daju glas svojim favoritima.

  Svakog dana ove godine imali smo po jednu Izjavu dana koja je godinama unazad jedan od najčitanijih segmenata na BIZLife portalu. Od preko 300 Izjava dana, izabrali smo 20 onih koje su bile najpopularnije i koje su se najviše čitale.

  Zato vas pozivamo da i ove, jedanaeste godine zaredom i godine koja je, kao i prethodna, prošla u znaku epidemije, date svoj doprinos u našem izboru IZJAVE GODINE.

  Kao i do sada, najbolji Izjavu godine biramo uz pomoć naših čitalaca, tj naših pratilaca na Fejsbuku i Instagramu. Od četvrtka, 2. decembra svakog dana „izbacićemo“ po jedan predlog, a prema broju interakcija na našim Fejsbuk, Instagram i LinkedIn stanama izabraćemo onaj najbolji.

  Sve dosadašnje predloge možete pogledati OVDE.

  U međuvremenu, podsetite se pobednika iz prethodnih godina.

  Prošlu 2020. godinu obeležila je IZJAVA GODINE koju je dao Petar Đurić, glavni junak prošlogodišnjih julskih demonstracija u Beogradu, o nedostatku respiratora zbog čega je njegov otac preminuo.

  Godinu dana ranije pobedila je izjava profesora Miodraga Zeca o “zlatnom dobu u Srbiji”.

  Godinu pre, najviše glasova naših čitalaca osvojila je glumica Milena Dravić, koja je govorila o javašluku i neznanju, a 2016. profesor Miodrag Zec je pobedio izjavom o perverznom odnosu prema znanju.

  Glumac Radoslav Rale Milenković izdominirao je 2015. godine o tome kako premijer/predsednik propagira nezdrav život, a 2014. je tada drugi put nagradu za BIZLife IZJAVU GODINE dobio Milan Lane Gutović izjavom o polupismenim urednicima.

  Prvi put Lane je pobedio godinu dana ranije izjavom o političarima na ovim prostorima, a 2012. godine Zoran Kostić Cane je pobedio rekavši samo jednu reč.

  Da podsetimo, Cane je početkom odgovorio na pominjenje stihova Partibrejkersa od strane tadašnjeg ministra Mlađana Dinkića. Tada je Dinkić rekao „Svakom čoveku mogu da kažem sve u lice. Znate onu pesmu Partibrejkersa `biti isti, biti poseban, biti slobodan, biti samo svoj` – to je to. Ko nije razumeo Caneta nije razumeo ni društvo“.

  Cane je samo odgovorio: „Fuj!“

  Prvi pobednik naše BIZLife IZJAVE GODINE bio je glumac Nikola Kojo sa izjavio o nedostatku želje da se bilo šta promeni.

  Kako neko ko se rodio posle završenih svih ratova može da mrzi, na primer, Hrvate? Nije ni bio u Hrvatskoj, ni letovao na Jadranu, ni išao na utakmice protiv Dinama i Hajduka. Ali nije samo ni u međunacionalnoj mržnji stvar. Čitam o maltretiranju i vezivanju pertli oko vrata osmogodišnjim devojčicama u školi. Pa gde je tu to srpsko viteštvo o kojem nam seru decenijama? Gde su tvorci i korisnici „nebeskog naroda“ da stanu pred te mlade ljude i kažu da su sve to neviteške akcije nedostojne nebeskog naroda? Nema ih. Nema ih u skupštini, nema ih u zaboravljenom obrazovnom programu, nema ih u crkvi, a nažalost, nema ih ni u kući. Bojim se da je i moja generacija roditelja podbacila. Da li je podbacila jer je svoje najlepše godine provela pijući benzin, ponižavajući se po redovima u ambasadama, ratujući s komšijama i celim svetom, ne znam. Znam samo da je vreme da se tome stane na put. Svako u svojoj kući, sa svojim detetom. Tačno je da smo kao ovce koje stanu u red za klanje naučeni da gubimo teritorije, ljude, komšije, dostojanstvo… Mehanizam gubljenja i letargija. Nedostatak želje da se bilo šta promeni. Mislim da je kucnuo zadnji čas da se trgnemo i spasemo glave svoje dece i njihove dece i svih generacija koje dolaze.“

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE