Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poljoprivrednici, blokada

  Kraj blokada u Srbiji, konačan dogovor sa svim poljoprivrednicima

  Sva udruženja poljoprivrednika prihvatila su predlog Vlade Srbije, što automatski znači prekid svih protesta i sklanjanje traktora sa puteva u svakom mestu u Srbiji, potvrđeno je iz Vlade.

  Pored udruženja Stig i grupe građana Južni Banat, koji su ranije tokom dana prihvatili predlog Vlade, sada su isti predlog prihvatila i ostala udruženja, poput Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, poljoprivrednika iz Rače, Kragujevca, Novog Sada i svih ostalih gradova i opština u Srbiji.

  Vlada je predložila konačnu cenu suncokreta poljoprivrednim proizvođačima od 73 dinara po kilogramu, a isplata je dogovorena do 15. oktobra tekuće godine. Istim dogovorom, ograničena je marža posrednika na maksimum 2,6 dinara, dok trošak transporta robe od otkupnog mesta do uljare, snose same uljare.

  Što se tiče goriva, podsticaj u narednom periodu iznosiće 20 dinara po litru, za 50 litara po hektaru, dok će se premija za mleko za jedan kvartal u 2022. godini povećati na 15 dinara.

  Dodatno, Vlada se obavezala da u narednom periodu, u vezi sa kreiranjem mera u sektoru stočarstva, razgovara sa stočarima. Istim dokumentom, poljoprivrednicima je obezbeđen moratorijum na kredite u periodu od 12 meseci.

  Ovim je postignut konačan dogovor sa svim poljoprivrednicima, čime je njihov višednevni protest završen.

  Traktori se vraćaju kući

  Kako saznaje RTS, sva poljoprivredna mehanizacija biće uklonjena sa saobraćajnica u toku noći.

  Poljoprivrednici iz Rače koji su popodne krenuli za Beograd dobili su potvrdu iz vlade Srbije da će dogovor koji je postignut o ceni suncokreta biti ispoštovan.

  Oni su odustali od puta za Beograd i razilaze se iz Velike Plane.

  Izvor: RTS, Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE