Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Suncokret

  Vlada i poljoprivednici postigli dogovor o ceni suncokreta

  Vlada Republike Srbije postigla je dogovor sa udruženjem Stig iz Požarevca i grupom građana Južni Banat, javila je Radio televizija Srbije.

  Naime, prema finalnom dogovoru koji je parafirala Vlada Srbije, konačna cena suncokreta ka poljoprivrednim proizvođačima iznosi 73 dinara po kilogramu, a isplata je dogovorena do 15. oktobra tekuće godine.

  Istim dogovorom, ograničena je marža posrednika na maksimum 2,6 dinara, dok trošak transporta robe od otkupnog mesta do uljare, snose same uljare.

  Što se tiče goriva, podsticaj u narednom periodu iznosiće 20 dinara po litri, za 50 litara po hektaru, dok će se premija za mleko za jedan kvartal u 2022. godini povećati na 15 dinara.

  Beograd, 11.08.2022. – Sastanak predstavnika nezadovoljnih poljoprivrednika sa predsednicom Vlade Srbije (BETA)

  Dodatno, Vlada se obavezala da u narednom periodu, u vezi sa kreiranjem mera u sektoru stočarstva, razgovara sa stočarima. Istim dokumentom, poljoprivrednicima je obezbeđen moratorijum na kredite u periodu od 12 meseci.

  Iz Vlade Srbije za RTS je rečeno da su zadovoljni uspešnim završetkom pregovora. Dodaju da im je drago da su udruženja Stig i Južni Banat pokazala visok stepen tolerancije, razumevanja i solidarnosti.

  Ratari već osam dana protestuju širom Srbije. Nakon pregovora u ponedeljak oni su nastavili blokade puteva u Novom Sadu, Subotici, Somboru, Pančevu. Poljoprivrednici iz Šumadije krenuli su traktorima za Beograd.

  Poljoprivrednici su na ranijim razgovorima sa Vladom postigli dogovor o premijama za mleko.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE