Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Plus za planetu - promena počinje od tebe - obaranje Ginisovog svetskog rekorda

  Kompanija „PepsiCo“ obeležila završetak kampanje „Plus za planetu“ obaranjem Ginisovog svetskog rekorda 

  Kompanija PepsiCo s ponosom je objavila završetak kampanje „Plus za planetu – promena počinje od tebe“, koja je za cilj imala angažovanje i edukaciju zajednice o adekvatnom odlaganju plastične ambalaže.

  Plus za planetu - promena počinje od tebe - struktura od plastičnih flaša na Adi Ciganliji

  Plus za planetu – promena počinje od tebe – struktura od plastičnih flaša na Adi Ciganliji

  Završetak kampanje obeležen je predstavljanjem najveće strukture od plastičnih flaša na svetu, postavljene preko veštačkog jezera na Adi Ciganliji. Svečanoj ceremoniji  prisustvovao je veliki broj medija, partnera, kao i ostalih zvanica, među kojima i je bio i predstavnik Ginisovih svetskih rekorda, nakon čije je procene utvrđeno da je ovom prilikom postavljen nov Ginisov rekord i sagrađena najveća struktura od plastičnih flaša na nekom jezeru na svetu.

  „Veoma smo srećni što smo ovakvim performansom i obaranjem Ginisovog svetskog rekorda obeležili završetak kampanje „Plus za planetu – promena počinje od tebe!“. Kroz kampanju smo angažovali i edukovali zajednicu, zaposlene i okupili veliki broj partnera, sa kojima delimo istu viziju – a to je odgovornost prema okruženju u kome živimo. Za nas je ovo samo dodatna inspiracija da ovako nastavimo u budućnosti i trudimo se da podstičemo pozitivne promene u društvu“, izjavio je Marko Martinović, regionalni direktor prodaje u kompaniji PepsiCo.

  U ime Sekopak-a, kao jednog od partnera, prisutnima se obratila generalna direktorka Violeta Belanović,  i istakla važnost adekvatnog odlaganja ambalažnog otpada.

  „Za Sekopak kao operatera, učestvovanje na projektu “Plus za planetu – promena počinje od tebe” predstavlja veliki izazov i zadovoljstvo što se zajednički trud isplatio. Na ovoj kampanji smo radili više od pola godine kako bismo poslali poruku zajednici o tome koliko je reciklaža važna. Na ambalažni otpad treba da gledamo kao na resurs koji nikako ne treba da završi u prirodi ili na deponij. Naš cilj je da unapredimo primarnu selekciju u Srbiji i da zajedno učinimo našu zemlju čistijom i zelenijom“, istakla je Belanović.

  Struktura, dugačka oko 250m i sačinjena od oko 57.000 flaša, biće izložena na jezeru u trajanju od jednog dana, nakon čega će biti uklonjena, a sva prikupljena ambalaža biće reciklirana i od nje će biti napravljena nova ambalaža ili predmeti od plastike.

  Kampanju su podržali JP Ada Ciganlija, Nacionalna geografija, Sekopak, MPC Properties, Ada Mall, kompanija Delhaize Srbija, Gorska služba spašavanja Srbije i Belgrade Office Park.

  Plus za planetu - promena počinje od tebe, Ivana Vukić, Marko Martinović PepsiCo, Violeta Belanović Sekopak

  Plus za planetu – promena počinje od tebe, Ivana Vukić, Marko Martinović PepsiCo, Violeta Belanović Sekopak

  Kompanija PepsiCo ostaje predana sprovođenju održivih i društveno odgovornih projekata, te kroz PepsiCo Positive strategiju održivog poslovanja nastavlja podršku i aktivnosti usmerene ka zaštiti životne sredine, nastojeći da pomogne zajednicama da udruženi izgrade bolju i održiviju budućnost za naredne generacije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: PepsiCo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE