Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIS će uložiti 144,5 miliona dinara u razvoj nauke i obrazovanja

  Vodeći se poznatom izrekom „Budite promena koju želite da vidite u svetu”, dobrim delima svako od nas može da napravi male korake koji će pokrenuti pozitivne promene u neposrednom okruženju.

  Naš pojedinačni mali doprinos može da postane značajniji i veći ukoliko je briga o društvu prepoznata i od strane privrednih subjekata, koji svojim primerom sve više pokazuju da razumeju potrebe zajednice u kojoj posluju i u kontinuitetu ulažu u poboljšanje uslova života njenih građana.

  Među kompanijama u Srbiji kojima je dobrobit zajednice jedan od ključnih prioriteta u poslovanju svakako je kompanija NIS, koja je samo u okviru programa „Zajednici zajedno”, od njegovog osnivanja, realizovala više od 1.000 projekata, vrednih gotovo 1,6 milijardi dinara. Ove godine se obeležava 15 godina programa, a u svetlu jubileja – NIS će uložiti 144,5 miliona dinara u razvoj nauke i obrazovanja.

  Program društvene odgovornosti „broj 1” u Srbiji

  Program „Zajednici zajedno” NIS realizuje od 2009. godine, sa ciljem osnaživanja i razvoja partnerskih gradova i opština, sa posebnim fokusom na podršku deci i mladima, što je u skladu i sa korporativnim sloganom kompanije „Budućnost na delu”. Kako navode u našoj najvećoj naftnoj kompaniji, programom „Zajednici zajedno” žele da unaprede kvalitet života građana u Srbiji, i to realizacijom mnogobrojnih projekata u oblasti nauke i obrazovanja, javnog zdravlja i socijalne zaštite, zaštite životne sredine, kulture i sporta. U prilog tome govore i ostvareni rezultati, te je tako, od osnivanja programa do danas, unapređen rad više od 180 obrazovnih ustanova, zatim više od 40 ustanova kulture, opremljeno je 45 bolnica i domova zdravlja, uređena su 74 dečja igrališta i parka, kao i 72 sportska terena i objekta širom Srbije.

  „Svako ulaganje u zajednicu je ulaganje u budućnost naše zemlje. NIS u kontinuitetu pokazuje razumevanje za potrebe društva u kome posluje. Iako sa ponosom ističemo da smo do sada postigli mnogo, neophodan je kontinuiran rad i ostajemo jednako posvećeni daljem napretku, kojem težimo. Kroz naše društveno odgovorne inicijative želimo da odgovorimo na potrebe lokalne zajednice i usmerimo sredstva i podršku tamo gde su oni u datom trenutku najpotrebniji”, navode u NIS-u.

  Nova podrška zajednici u skladu sa nacionalnim prioritetima

  Razumevanje potreba zajednice nije izostalo ni ove godine. Tako je nedavno NIS raspisao konkurs za jubilarni, petnaesti ciklus programa „Zajednici zajedno”, koji posvećuje oblasti nauke i obrazovanja. Za te potrebe kompanija je izdvojila 144,5 miliona dinara.

  „Reč je o najvećem godišnjem iznosu sredstava koji će NIS izdvojiti za podršku lokalnim zajednicama u okviru programa ’Zajednici zajedno’ od njegovog osnivanja, 2009. godine. Ovakvim investicijama pokazujemo odlučnost da nastavimo sa ulaganjima u projekte koji su od ključnog značaja za našu zemlju i mlade, kao nosioce njenog razvoja i budućnosti”, navode u NIS-u.

  Za bolje uslove obrazovanja

  Novčana sredstva u okviru ovogodišnjeg ciklusa programa „Zajednici zajedno” biće uložena u unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola. Istovremeno, deo sredstava će biti usmeren na unapređenje istraživačkih i inovacionih kapaciteta i infrastrukture naučno-istraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova u gradovima i opštinama koji su obuhvaćeni programom, što predstavlja jedan od nacionalnih prioriteta u ovoj oblasti.

  „Rukovodili smo se i prioritetima koji su definisani u okviru Strategije za razvoj obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji do 2030. godine”, navode u NIS-u

  „Ovogodišnji programski ciklus kompanija realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije, a oblast nauke i obrazovanja odabrana je iz više razloga. Pre svega, želeli smo da podržimo napore države da se unaprede uslovi obrazovanja, koje je jedan od stubova razvoja svake zemlje. Rukovodili smo se i prioritetima koji su definisani u okviru Strategije za razvoj obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji do 2030. godine”, navode u NIS-u.

  Prijave na ovogodišnji konkurs traju do 8. septembra 2023. godine, a svi uslovi i propozicije konkursa objavljeni su na sajtu kompanije NIS. Programom su obuhvaćeni partnerski gradovi i opštine širom naše zemlje u kojima NIS obavlja najveći deo svojih poslovnih aktivnosti: Beograd, Novi Sad, Požarevac, Niš, Čačak, Zrenjanin, Pančevo, Kikinda, Kanjiža, Novi Bečej, Srbobran, Žitište i Veliko Gradište.

  Kako ističu u NIS-u, i u narednom periodu nastaviće da ulažu u projekte koji unapređuju zajednicu, sa posebnim fokusom na razvoj potencijala mladih, jer je, kako navode, svako ulaganje u mlade i obrazovanje najbolja investicija u budućnost jedne zemlje. Dalji napredak društva ostaje strateško opredeljenje kompanije NIS.

  Izvor: BIZLife Magazin

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE