Ko je direktor EPS: Sindikalac tvrdi - Aleksandar Vučić

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ko je direktor EPS: Sindikalac tvrdi – Aleksandar Vučić

  Član Glavnog odbora Sindikata rudarstva i energetike “Nezavisnost” u termoelektrani “Nikola Tesla” u Obrenovcu Dragoslav Ljubičić rekao je da je direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) predsednik Srbije Aleksandar Vučić od kada je smenjen vršilac dužnosti direktora Milorad Grčić.

  “Od kada je smenjen Grčić EPS nema direktora, izabranog na konkursu, pa se može smatrati da je direktor predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zamenik premijerka Ana Brnabić, a zaduženi za bezbednost, pošto se sumnjalo da je havarija 12. decembra prošle godine izazvana diverzijom, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić”, rekao je Ljubičić za Betu.

  Dodao je da je neshvatljivo da, preduzećem koje vredi milionima evra, od 2017. godine, nezakonito četiri godine, upravljao Grčić, a sada ni formalno nema direktora, što je dokaz da se imovinom građana nesavesno upravlja i zbog čega je tužilaštvo davno trebalo da reaguje.

  Ljubičić je rekao da je Grčić smešten u kancelariju koja je nekad bila u vlasništvu preduzeća “Kolubara” i da je verovatno u EPS zadržan da bude “politički komesar”.

  “U EPS sve liči na rasulo, nedavno je iz preduzeća Pro Tent dovedeno oko 140 radnika, zidara koji treba da izgrade objekat za odsumporavanje, a oni, iz nejasnih razloga, ne rade, već sede u menzi dok ne prođe radno vreme”, rekao je Ljubičić.

  Bivši predsednik sindikata radnika EPS Milan Đorđević rekao je da “EPS-om niko ne upravlja, da se sam od sebe upravlja po inerciji”.

  “Grčić je sam sebe rasporedio na radno mesto, i sedi, zajedno sa najbližim saradnicima, u kancelariji koja je izmeštena iz glavne zgrade EPS i nalazi se u blizini Hrama Svetog Save u Beogradu, a nekada je pripadala preduzeću Kolubara”, rekao je Đorđević.

  On je rekao da se nadljudskim naporima obezbeđuje ugalj za rad Termoelektrane “Nikola Tesla” u Obrenovcu jer na vreme nisu obezbeđene otkrivke uglja.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE