Vlada sprečava veći poremećaj: Ograničena cena goriva

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Benzinske pumpe, benzin

  Vlada sprečava veći poremećaj: Ograničena cena goriva

  Vlada Srbije propisala je da maksimalna maloprodajna cena naftnih derivata Evro dizel i Evro premijum BMB 95 iznosi 179, odnosno 171 dinar po litru, saopšteno je posle sednice Vlade.

  Ovo ograničenje, kako N1 saznaje u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, važi 30 dana, sa mogućnošću produženja.

  Kako se navodi, članovi vlade usvojili su Uredbu o ograničenju visine cena naftnih derivata kako bi se sprečio veći poremećaj i očuvao životni standard stanovništva, s obzirom na to da je u prethodnom periodu zabeležen rast cena ovih derivata, a što je direktno uticalo na povećanje cena svih drugih roba i usluga.

  Posao za 1.000 lekara

  Članovi vlade doneli su i Zaključak o saglasnosti da Ministarstvo zdravlja preduzme sve mere iz svoje nadležnosti s ciljem zapošljavanja 1.000 diplomaca medicinskih fakulteta u zdravstvenim ustanovama u Srbiji i time omogući nesmetano, efikasno, kontinuirano i svima dostupno pružanje potrebne zdravstvene zaštite.

  Zapošljavanje se odnosi na deficitarne grane medicine i u skladu je sa kadrovskim planovima zdravstvenih ustanova i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

  Vlada je usvojila Program digitalizacije u zdravstvenom sistemu Republike Srbije za period 2022-2026. godine kako bi se dobilo povezano, efikasno zdravstvo i unapredio kvalitet zdravstvene zaštite međusobnim povezivanjem zdravstvenih ustanova modernim softverskim rešenjima.

  Na sednici je usvojena Uredba o održavanju i unapređenju Državnog centra za upravljanje i čuvanje podataka kojom se uspostavlja zakonodavni okvir za korišćenje Data centra od strane državne uprave i lokalne samouprave, ali i komercijalnih korisnika, dok je deo resursa dostupan naučno-tehnološkim parkovima i startapovima.

  Vlada Srbije donela je odluke o sticanju statusa instituta od nacionalnog značaja za tri beogradska instituta Institut za fiziku, Institut za hemiju, tehnologiju i metalurgiju i Institut društvenih nauka.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE