Kinezi u Kulu ulažu 35 miliona dolara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kinezi u Kulu ulažu 35 miliona dolara

  Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević potpisao je u Kini sa Jingom Guolingom, vlasnikom kompanije Zhejiang Kangui Sanitary Wape iz Juhuana, Memorandum o razumevanju koji predviđa investicije u vrednosti od 35 miliona dolara i zapošljavanje 500 radnika u fabrici Istra u Kuli.

  Memorandum o razumevanju, koji je ministar Vukosavljević potpisao u ime Vlade Srbije, predviđa da kineski investitor u periodu od 2017. do 2020. godine realizuje poslovni poduhvat na teritoriji Republike Srbije u okviru koga će zaposliti ukupno 500 radnika i uložiti ukupno 35 miliona dolara u fabriku slavina i vodovodnih armatura u pogonima bivše fabrike slavina Istra u Kuli.

  Investitor je internacionalna kompanija koja se bavi proizvodnjom visoko kvalitetnih slavina, kuhinjskih i kupatilskih armatura, kao i ostale sanitarne opreme i treći je po veličini proizvođač ovih proizvoda u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu, stoji u saopštenju mjinistarstva.

  Kineski investitor prethodno je obavio razgovore u Ministarstvu privrede, Razvojnoj agenciji Srbije, Pokrajinskoj Vladi i Opštini Kula, a u koordinaciji sa ambasadom NR Kine u Beogradu.

  Ministar Vukosavljević boravi u Kini kao član delegacije u okviru zvanične posete predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića.

  Izvor: RTS, Tanjug

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE