Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gubici „teraju“ Tošibu na rasprodaju

  Gotovo sve što se poslednjih meseci piše o Tošibi vezanoj je za finansijske probleme, računovodstvene skandale i gubitke koji kompaniji vise nad glavom.

  Kako bi umanjili nedavno otkrivene višemilionske gubitke ostvarene neisplativim ulaganjem podružnice Westinghouse u nuklearne elektrane u SAD, uprava Tošibe odlučila je prodati jedan deo kompanije.

  Na „bubanj“ tako ide sektor koji se bavi proizvodnjom NAND fleš memorija, a cena će biti postavljena na najmanje 9 milijardi dolara. Taj novac će biti iskorišćen za popunu ogromne rupe u budžetu kompanije koju je ostavio spomenuti Westinghouse.

  Ta kompanija je zbog lošeg vođenja poslovanja pokrenula postupak bankrota, oštetivši tako Tošibin bilans za prilično značajan iznos – baš negde oko 9 milijardi dolara, što bi sada trebalo biti prikupljeno prodajom sektora za memorije.

  Navodno, japanska kompanija ima 10-ak potencijalnih kupaca, među kojima su velika svetska imena poput Foxconna, Microna, ali i neke banke i investicioni fondovi s Dalekog istoka.

  Izvor: SEEbiz

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE