Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  RTS imenovao nove urednike: Sandra Perović umesto Olivere Kovačević

  Upravni odbor Radio-televizije Srbije imenovao je glavne i odgovorne urednike televizije.

  Na sednici Upravnog odbora Radio-televizije Srbije na mesto glavnog i odgovornog urednika Kulturno-umetničkog programa imenovan je Vladimir Kecmanović.

  Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa biće Sandra Perović. Na mesto vršioca dužnosti Obrazovno-naučnog programa izabrana je Vesna Pavliček.

  Vladimir Kecmanović je jedan od najčitanijih i najnagrađivanijih savremenih srpskih pisaca. U Beogradu je 1997. diplomirao književnost, u koju je profesionalno ušao pre gotovo tri decenije.

  Objavio je romane „Sadržaj šupljine“, „Poslednja šansa“, „Feliks“, „Top je bio vreo“, „Sibir“, „Osama“, u četiri ruke sa Dejanom Stojiljkovićem napisao je „Kainov ožiljak“ i „Nemanjiće“, a sa istoričarem Predragom Markovićem knjigu „Tito, pogovor“. Ima više zbirki kratkih priča, jedan je od autora scenarija za TV serije „Senke nad Balkanom“ i „Žigosani“.

  Kecmanovićeva dela doživela su i filmske, TV i pozorišne adaptacije, u kojima najčešće ne praktikuje da učestvuje, mada se nije libio da svojevremeno javno kritikuje filmsku verziju svog romana „Top je bio vreo“ u režiji Slobodana Skerlića.

  Za ovu knjigu, oko koje se digla velika prašina, najpre je dobio stipendiju „Borislav Pekić“, a potom nagradu „Meša Selimović“, ali i etiketu „četničkog pisca“ od svog zemljaka iz Sarajeva Abdulaha Sidrana.

  Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa Sandra Perović poznata je kao novinarka i voditeljka RTS. Više od dve decenije stalni je gost na tri najznačajnija svetska filmska festivala, u Kanu, Veneciji i Berlinu, sa kojih izveštava gledaoce u Srbiji i radi intervjue sa najvećim zvezdama sedme umetnosti. Tu funkciju do sada je obavljala Olivera Kovačević.

  Na mesto vršioca dužnosti Obrazovno-naučnog programa izabrana je Vesna Pavliček urednica porodičnog magazina „Sve boje života“ koji se već dugi niz godina emituje na RTS.

  Izvor: RTS. Danas

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE